Novi koncept

Volkswagen otkrio neke detalje: Trinity će u startu biti jeftin

Nakon kratke najave objavljene u siječnju, iz VW-a su sada s javnošću podijelili i nešto više detalja te prvu skicu automobila koji će biti prvi predstavnik linije Trinity.
AutoMoto / Flash | 09. 03. 2021. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unutar Volkswagena razvija se poseban novi projekt radnog naziva Trinity. Cilj Volkswagen grupe u ovom projektu jest stvoriti sasvim novu platformu za električna vozila budućnosti, modernu i modularnu, te postaviti potpuno nove standarde za masovnu proizvodnju električnih automobila.

Nakon kratke najave objavljene u siječnju, iz VW-a su sada s javnošću podijelili i nešto više detalja te prvu skicu automobila koji će biti prvi predstavnik linije Trinity.

Iz Wolfsburga kažu kako će 2026. godine početi proizvodnja prvog modela iz ovog projekta. Bit će to električni sportski sedan koji će postaviti nove standarde kad je riječ o dosegu s jednim punjenjem baterije, brzini punjenja te digitalizaciji.

Trebao bi, naime, omogućiti autonomnu vožnju četvrte razine, a punjenje njegove baterije trebalo bi biti brzo “poput nadolijevanja goriva”, ističu.

Prva skica automobila iz projekta Trinity, koju možete vidjeti uz ovaj tekst, pokazuje izduženi sportski sedan elegantnih i aerodinamičnih linija, a osim toga iz nje nije baš moguće razabrati nešto više detalja.

Ono što Volkswagen najavljuje jest razvoj nove platforme i radikalno pojednostavljivanje proizvodnog procesa. Kao rezultat toga, Trinity će se sklapati u značajno manje varijanti, a hardver će biti maksimalno standardiziran. Digitalizacija, automatizacija i lagana konstrukcija bit će tri stupa platforme Trinity, javlja Bug

Gotovo sva vozila bit će identična što se tiče mogućnosti, a kupci će željene funkcije moći aktivirati “na zahtjev”, odnosno kada im zatrebaju ili ih požele, korištenjem digitalne platforme u samom automobilu. Volkswagen će te dodatne opcije i naplaćivati tada, kada ih kupci aktiviraju, budući da se u najavama spominje i pokretanje novog poslovnog modela.

Cilj im je, kažu, sniziti barijere do mobilnosti, odnosno učiniti automobil dostupan većem broju kupaca – a potom ponuditi dodatne pakete, opcije i digitalne usluge. Neke od njih vezivat će se uz punjenje baterija, a druge će biti razni softverski dodaci korisni u vožnji, poput primjerice autonomne vožnje.

Sva će vozila biti unaprijed opremljena potrebnim hardverom, a povećanje autonomije ili aktiviranje drugih usluga će se moći aktivirati kroz infotainment sustav automobila te potom plaćati poput pretplate.

Kopirati
Drag cursor here to close