Posebna platforma

VIDEO | Fiat prikazao koncept električne Pande

Izvršni direktor tvrtke prikazao je više konceptnih vozila koja su bazirana na istoj platformi, uključujući i pickup, SUV pa čak i kamper.
AutoMoto / Flash | 27. 02. 2024. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni direktor Fiata Olivier Francois predstavio je novu strategiju kompanije koju je nazvao “global game” i koja se odnosi na tranziciju ovog talijanskog brenda prema globalnoj električnoj budućnosti. Također, predstavio je i nekoliko novih konceptnih automobila baziranih na njihovoj legendarnoj Pandi.

Konačna vozila trebala bi se razlikovati od prikazanih konceptnih automobila, no Francois je htio svijetu pokazati smjer u kojem u kompaniji razmišljaju, a to je jednostavnost i zabava, kao i raznovrsnosti pri dizajnu automobila.

A ta je raznovrsnost bazirana na novoj platformi koja će im omogućiti prodaju automobila na globalnom tržištu, ali i razvoj vozila s različitim motorima te će na istoj platformi biti napravljeni električni automobili i hibridi te vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem, javlja Zimo.

Prvi predstavljeni koncept je gradski automobil baziran na Pandi, no riječ je o vozilu većih dimenzija u odnosu na legendarni Fiatov automobil. Karakterizira ga atraktivan, zanimljiv i zabavan dizajn koji se ne provlači samo kroz karoseriju, već i kroz neobičnu unutrašnjost iz koje je Fiat uklonio sve što nije potrebno.

Nele će stvari vjerojatno ipak vratiti u proizvodnim modelima, poput klasičnih sjedala, jer prikazana sjedala izgledaju kao stolice kakve bi koristili u kafićima uz more. Naglasak u ovom gradskom vozilu jest na prostranoj unutrašnjosti, ali i povišenoj poziciji vozača.

Kako će izgledati konačna vozila i koji će od ovih koncepata postati finalan proizvod koji će se moći kupiti na tržištu, vrijeme će pokazati.

Ono što znamo da možemo očekivati od talijanske kompanije u budućnosti jest da će svake godine predstaviti jedan novi model električnog vozila. Predstavljanje prvog automobila Olivier Francois najavio je za srpanj ove godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close