Kraj još jedne sjajne F1 karijere

Vettel: Moram razmisliti što ću dalje raditi

Nakon četiri osvojene titule, 53 pobjede i 122 podijuma, Vettel je danas objavio kako se službeno povlači na kraju sezone.
AutoMoto / Flash | 28. 07. 2022. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča Sebastiana Vettela je došla do kraja. Barem kada je u pitanju njegova karijera u Formuli 1. Karijera koja je počela 2007. godine utrkom za VN SAD. Kao vozač Saubera je Vettela zauzeo sedmo mjesto u kvalifikacijama. Na kraju je uspio uhvatiti jedan bod.

Nakon četiri osvojene titule, 53 pobjede i 122 podijuma, Vettel je danas objavio kako se službeno povlači na kraju sezone.

Aston Martin je napisao da se završava jedna od najboljih karijera u povijesti sporta. I zaista jedina dva čovjeka koja su češće slavila u utrkama Formule 1 su Michael Schumacher i Lewis Hamilton koji imaju 91 odnosno 103 pobjede.

"Iako naši rezultati nisu bili kakvima smo se nadali jasno mi je da je sve bilo sklopljeno što momčadi treba da se utrkujemo na najboljem nivou sljedećih godina. Nadam se da ću nastaviti s istim radom ove godine i da ću biti od pomoći u razvoju momčadi koja će pobjeđivati u budućnosti", rekao je Vettel

Nijemac je rekao da je dugo razmišljao o povlačenju, ali da se želi posvetiti obitelji i ulozi oca. Također kaže kako je uživao radeći sa svim sjajnim ljudima u F1. Sa njima je počeo surađivati još 2007. kada je vozio za Toro Rosso prešavši iz Saubera. Potom je 2009. već prošao u Red Bull, a 2010. je osvojio prvi od četiri uzastopna naslova prvaka. 2015. je otišao u Ferrari kojeg nije uspio vratiti na tron. Dva puta je bio doprvak, a najbolja šansa je propuštena 2018. godine. Tada je Seb bio najbližiHamiltonu ali donekle svojim, a i greškama momčadima nije uspio poraziti Britanca.

"Imao sam nevjerojatnu privilegiju da punih 15 godina radim sa svim ovim nevjerojatnim ljudima koji čine Formulu 1. Posljednje dvije godine sam član Aston Martina gdje smo unatoč slabijim rezultatima postavile dobre temelje za budućnost ove momčadi koja može biti u samom vrhu Formule 1. Odluku o povlačenju nisam donio olako, to je bila jedna od najtežih u mom životu. Na kraju sezone želim uzeti malo predaha, moram razmisliti što ću dalje raditi u svom životu. Posebno se veselim činjenici da ću više vremena provoditi s mojoj obitelji"naglasio je Vettel.

Kopirati
Drag cursor here to close