Prerada automobila

Uz malo ulaganje jedan mladić može pretvoriti benzinac u hibrid!

Oprema bi dodala između 100 i 150 kilometara isključivo električnog dometa, a sve zahvaljujući bateriji kapaciteta 12 kWh u ovom plug-in hirbridnom sustavu
AutoMoto / Flash | 28. 10. 2023. u 07:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komplet

Komplet košta 3000 eura i može se sastaviti za jedan dan. Sustav se zove Rapid Electric Vehicle Retrofit, skraćeno REVR, a osmislio ga je 21-godišnji Alexander Burton, student na Sveučilištu Melbourne u Australiji. Svojim je izumom prošlog mjeseca osvojio prestižnu nagradu James Dyson.

S kompletom se standardnim benzinskim vozilima dodaju električni motor i baterija, tako da se 100 do 150 kilometara može voziti bez emisija, piše Revija HAK.

Burtonov sustav sastoji se od jednog motora po kotaču, jedne upravljačke jedinice po motoru, baterije koja se nalazi u prtljažniku i elektrohidrauličkog kočionog sustava koji obnavlja energiju kočenja i tako puni bateriju tijekom vožnje.

Oprema bi dodala između 100 i 150 kilometara isključivo električnog dometa, a sve zahvaljujući bateriji kapaciteta 12 kWh. Zasad je taj kit u projektnoj fazi, a treba vidjeti što i s propisima jer se mijenjaju karakteristike vozila s dodatnom masom i elektromotorima povezanima s kotačima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close