Izložen i Mercedes iz ''Otpisanih''

U Sarajevu otvorena vjerojatno posljednja izložba oldtimera

Kako je rekao predsjednik ''Oldtimer'' kluba, svi ga "tapšu po ramenu" i kažu da se radi o predivnoj kulturnoj i turističkoj manifestaciji i divnom događaju za grad, ali i da se tu sve završava.
AutoMoto / Flash | 05. 05. 2018. u 14:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesta, a kako kaže predsjednik "Oldtimer" kluba Sarajevo Nedim Husić, vjerovatno i posljednja izložba oldtimer automobila i motora, održava se u subotu i nedjelju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ispred SCC prodajnog centra u Sarajevu u subotu je prikazano oko 50 nesvakidašnjih četvorotočkaša koji dolaze iz BiH te zemalja iz okruženja - Austrije, Mađarske i Njemačke.

Husić ističe da podršku za ovogodišnju izložbu i susrete ljubitelja ovih prelijepih automobila nisu dobili niti od Grada Sarajeva niti od Turističke zajednice BiH, dok je bilo gdje u svijetu, ovakva vrsta manifestacije turistička te ima podršku institucija.

''Nema razumijevanja, a 'Olditmer' klub ne može sam podnijeti ovoliki trošak. Tražili smo pomoć, ali se ispostavilo da za nešto drugo ima novca, ali ne i za 'Oldtimer' klub i ovako lijepu manifestaciju'', konstatira predsjednik ovog kluba.

Kako je rekao, svi ga "tapšu po ramenu" i kažu da se radi o predivnoj kulturnoj i turističkoj manifestaciji i divnom događaju za grad, ali i da se tu sve završava.

Napominje da u Hrvatskoj postoje 32 manifestacije ove vrste tijekom godine te se zapitao treba li se ova jedna u Sarajevu ukinuti.

''Valjda će se onda ljubitelji oldtimera okupljati u Fojnici ili Travniku ili negdje drugo gdje ljudi imaju razumijevanja'', rezignirano zaključuje Husić.

Od nekoliko desetaka prekrasnih starih automobila, posebno je izdvojio "Buick'' iz 1929. godine, zatim repliku vozila austro-ugarskog prijestonasljednika Franza Ferdinanda, koju je njegov vlasnik sam napravio, žuti kabriolet "Jaguar" iz Mađarske te "Mercedes" u kojem je snimana serija "Otpisani".

Kopirati
Drag cursor here to close