Skup

Oldtimeri ponovno stižu u Mostar

"Oldtimer klub Mostar zasigurno iz godine u godinu niže uspjehe, no, još uvijek nas, nažalost, nisu priznali oni koji bi trebali", kazao je Vidović.
AutoMoto / Flash | 02. 05. 2018. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skup starih automobila u organizaciji Oldtimer kluba Mostar će se održati u subotu 19. svibnja s početkom u 10 sati iza Gradske vijećnice Mostar.

Prema riječima Zdravka Vidovića – Cojle, predsjednika Oldtimer kluba Mostar, ove godine će se u našem gradu upriličiti najveći skup limenih ljubimaca ikada, a razlog tome je pokroviteljstvo UNESCO-a i FIVA-e (međunarodna dogovorna organizacija nacionaih saveza, klubova i ostalih grupacija koja se brine za održavanje i uporabu starodobnih vozila – oldtimera na svjetskoj razini).

Naime, FIVA, kako je kazao Vidović, može se poistovijetiti s FIFA-om u nogometu, te je, stoga, samim time iskazan njen značaj. "Oldtimer klub Mostar postajući članom FIVA-e i partnerom UNESCO-a čuva kulturu i baštinu Mostara i naše zemlje", kazao je Vidović za Dnevni list.

"Manifestacija će ovaj put okupiti vlasnike starih vozila iz oko 15 zemalja svijeta. Ovo je već peti skup po redu koji mi organiziramo, ali prvi pod pokroviteljstvom UNESCO-a i FIVA-e, na što smo, moram istaknuti, jako ponosni.

Prošle godine smo imali čast da jedini kao klub dobijemo poziv za ulazak u krovnu organizaciju oldtimera u svijetu FIVA, gdje sam nazočio konferenciji u Bukureštu. Oldtimer klub Mostar zasigurno iz godine u godinu niže uspjehe, no, još uvijek nas, nažalost, nisu priznali oni koji bi trebali", kazao je Vidović.

Bljesak.info / S prošlogodišnjeg skupa oldtimera iza Vijećnice u Mostaru

Nakon skupa, bit će organiziran i domjenak. Obzirom da FIVA osigurava i objedinjuje povijesno-tehničke podatke o starodobnim motornim vozilima, uspostavlja i podupire kontakte između klubova ljubitelja starodobnih vozila diljem svijeta, saveza i ostalih grupacija, potiče interes za održavanje tradicije motornih vozila i korištenje starodobnih vozila na javnim cestama, Vidović je kazao kako mostarski Oldtimer klub polako postaje prepoznat u svijetu, na što njegovi sugrađani zasigurno mogu biti ponosni.

Svake godine, FIVA održava Godišnju skupštinu (General Assembly) u drugoj državi, a naporom predstavnika Oldtimer kluba Mostar, konferencija bi iduće godine mogla biti održana u Mostaru.

"To bi značilo da bi predstavnici odltimera iz 200 zemalja boravili u Mostaru, što bi našem gradu donijelo jaku promociju i prepoznatljivost u tim zemljama, a našem klubu bi otvorilo puteve ka novim izazovima", rekao je Vidović.

Klub je do sada uspio stvoriti kontakte s 250 klubova iz svijeta, a postao je poznat i prepoznat, kako u zemljama regije, tako i svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close