Tužbe vozača

Tesla pod istragom zbog preuveličanog dometa njihovih vozila

Američko Ministarstvo pravosuđa istražuje navode da Muskova tvrtka u oglašavanju svojih vozila prikazuje preuveličane brojke dometa
AutoMoto / Flash | 25. 10. 2023. u 12:40

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko Ministarstvo pravosuđa (DOJ) istražuje domet Teslinih električnih vozila nakon što su se pojavila izvješća da je Muskova tvrtka u oglašavanju prikazivala preuveličane brojke.

Naime, Reuters je u srpnju ove godine izvijestio da su se brojni kupci žalili na domet Teslinih vozila, tvrdeći da je znatno manji od oglašenog, ponekad čak i za polovicu kilometara koje bi navodno trebali prijeći s jednim punjenjem.

Iako se prvo sumnjalo da je problem u baterijama, to nije bio slučaj. Otkriveno je da je Tesla navodno stvorila softver za namještanje procjena dometa vožnje kako bi se mogla prikazati veća brojka, javlja Bug.

Tisuće kupaca zatražilo je termine za servis zbog tog problema, no sve ih je otkazao Teslin specijalni „tim za diverziju“.

Tesla se već u nekoliko navrata suočavala sa sličnim optužbama, zbog čega su već morali plaćati milijunske kazne.

Primjerice, Južna Koreja početkom je godine kaznila Muskovu tvrtku s 2,2 milijuna dolara upravo zbog toga što su preuveličavali brojke dometa svojih električnih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close