Laganini

Iskoristio popust webshopa, uzeo pet Tesla, pa završio u zatvoru

Nevjerojatan propust u online trgovini Tesle omogućio je jednom "snalažljivom kupcu" preuzimanje pet automobila bez plaćanja, kao i naknadnu preprodaju. Sada će zbog svega u zatvor.
AutoMoto / Flash | 19. 10. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što biste učinili da otkrijete način na koji se možete domoći besplatnih novih automobila? 34-godišnji Amerikanac iz Vermonta došao je upravo u takvu situaciju i debelo se njome okoristio.

Je li mu to bilo pametno, imat će vremena razmišljati – u zatvoru.

Cijela priča počinje još 2018. godine, kada je izvjesni Michael Gonzalez uspio naručiti Teslin Model 3 samo uz plaćanje pologa od 2.500 dolara. Kada je došlo vrijeme isporuke, u Teslin je webshop unio podatke za plaćanje, broj računa na kojem nije bilo novca.

U kompaniji su učinili ključnu pogrešku i automobil mu isporučili, zajedno s potvrdom vlasništva, prije nego su shvatili da on za njega nije platio. Gonzalez je brže-bolje preprodao Teslu po “sniženoj” cijeni i pravio se lud.

Kada je shvatio da mu je trik upalio, učinio je isto još čak četiri puta, svaki puta naručivši daleko skuplji Model X, a iz Tesle su mu sve automobile isporučili bez plaćanja.

Dva od njih uspio je vrlo brzo prodati preko oglasnika, no potom mu se plan zakomplicirao. Za jedan automobil nije dobio potvrdu vlasništva i nije ga mogao prodati, pa ga je odlučio “unovčiti” na drugi način – odvezao se na zaleđeno jezero i zapalio ga, u nadi da će dobiti naknadu od osiguranja. Sve je postalo pretjerano sumnjivo, pa je pokrenuta istraga.

“Snalažljivi” Gonzalez završio je u pritvoru, a tamo je snimljen kako preko telefona djevojci objašnjava gdje je sakrio petu ilegalno prisvojenu Teslu, koju također namjerava prodati. Naravno da je policija i to spriječila. Epilog svega je njegovo nedavno priznanje krivnje te presuda, prema kojoj će četiri godine provesti iza rešetaka.

Uz to, morat će Tesli nadoknaditi 493.000 dolara koje nije platio za navedene automobile, a državi će predati 231.900 dolara, koje je ilegalno zaradio njihovom prodajom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close