'Brzi i žestoki'

Rekordno ubrzanje na Mostarskoj pisti: Alen Mujanović oborio rekord i osvojio novčanu nagradu

Mostar već 20 godina pruža domaćinstvo utrkama ubrzanja, postavši nezaobilazna tradicija koja okuplja vozače iz cijele regije
AutoMoto / Flash | 28. 04. 2024. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Auto Moto Street Show Mostar ove godine privukao je preko 250 prijavljenih vozača iz različitih dijelova regije. No, zvijezda je bio Alen Mujanović, koji je oborio rekord mostarske piste sa svojim Seatom, postigavši nevjerojatno vrijeme od 8,915 sekundi.

Osim što je oborio rekord, Mujanović je kući otišao s vrijednom novčanom nagradom.

Mostar već 20 godina pruža domaćinstvo utrkama ubrzanja, postavši nezaobilazna tradicija koja okuplja vozače iz cijele regije. Od prošle godine, vozi se 1/4 Mile Street Race Champions Cup koji se boduje na poseban način, osiguravajući uzbuđenje do samog kraja.

Ovogodišnji Street Race Champions Cup donosi i poseban izazov - organizator je obećao simboličnu novčanu nagradu za pomak rekorda na 8.899 sekundi ili brže, u iznosu od 889,90 KM. Trenutni rekord piste u Mostaru iznosi 8.9 sekundi s izlaznim brzinama oko 300 km/h.

Osim brzine, pažnja je posvećena i vanjskom i unutarnjem izgledu automobila, od felgi do podvozja, u disciplini poznatoj kao Street Style.

Auto Moto Street Show Mostar i ove je godine potvrdio svoj status kao spektakularni događaj. Uzbudljive utrke, rekordni trenuci i sjajna atmosfera samo su neki od razloga zašto je ova manifestacija postala sinonim za adrenalinsku zabavu na mostarskoj pisti.

Kopirati
Drag cursor here to close