VW

U posjeti brandovima njemačke automobilske industrije

U okviru tematske posjete automobilskim brandovima SR Njemačke, predstavnici Gospodarske komore FBiH i Agencije za promociju stranih investicija BiH, protekli tejdan su održali nekoliko sastanaka.
AutoMoto / Flash | 02. 04. 2019. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru tematske posjete automobilskim brandovima SR Njemačke, predstavnici Gospodarske komore FBiH i Agencije za promociju stranih investicija BiH, protekli tejdan su održali nekoliko sastanaka.

Sastanci sa predstavnicima Volkswagena su održani u uredu Gospodarske komore FBiH u Forum Autovisionu, istraživačko-razvojnom centru Volkswagena, kojeg Komora već drugu godinu koristi za promociju automobilske industrije FBiH.

Tom prilikom je razgovarano o trenutnom stanju automobilske industrije sa aspekta VW kao i o planovima za naredni period. Tijekom razgovora, poseban naglasak je stavljen na mogućnost investiranja VW u BiH te su tom prilikom dogovoreni naredni koraci i aktivnosti koje je neophodno realizirati.

Pored sastanaka u sjedištu Volkswagena, održani su sastanci u centru Mercedes-Benza gradu Sindelfingenu s predstavnicima istoimene kompanije, gdje su predstavljene kompanije iz BiH koje se bave automotivom, te kao naredna aktivnost je dogovorena zajednička posjeta i predstavljanje kompanija iz BiH predstavnicima Daimler AG.

Od posebnog značaja je posjeta Tehničkom univerzitetu Graz, odjelu Virtual Vehicle, gdje se s predstavnicima i profesorima razgovaralo o mogućnostima suradnje s kompanijama iz BiH, kao i otvaranja razvojnog ureda Virtual Vehicle Research Centera u Sarajevu.

Tom prilikom su prezentirana trenutna dostignuća virtualne vožnje i u kojem smjeru se kreće te je dogovorena i posjeta u narednom period Gospodarskoj komori FBiH i kompanijama koje se bave automotivom, a kojima bi predstavljena tematika mogla biti interesantna, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close