Stuart Highway

Pogledajte kako Bentley Continental GT Speed dolazi do 331km/h

AutoMoto / Flash | 05. 11. 2015. u 16:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Došao je i taj dan, netko je vozio 16MY Bentley Continental GT Speed pri njegovoj maksimalnoj brzini. I to ne netko, već australska auto legenda John Bowe. A maksimalna brzina zabilježena na posebnom pripremljenom i osiguranom dijelu Stuart Highwaya je čudesnih 331 km/h!

Što je najbolje, ova jurilica sa 626 KS dostigla je maksimalnu brzinu za 76 sekundi te je za to vrijeme prešla 9,4 kilometra. A pri krajnjoj brzini od 331 km/h ovaj 6,0-litarski twin-turbo Grand Tourer je prelazio 92 metra u sekundi, odnosno otprilike jedno nogometno igralište u sekundi.

“Ovo nije modificiran trkaći automobil, ovo je luksuzni grand touring automobil, koji je upravo stigao s tvorničke trake. Trebalo nam je nešto više od minute da od nule dođemo do nevjerojatnih 331 km/h. Osjećaj je izvanredan”, rekao je Bowe nakon vožnje.

Inače, Stuart Highway spaja Darwin u Sjevernom Teritoriju i Port Augustu u Sjevernoj Australiji u dužini od 2834 kilometra, što je jednako udaljenosti između London i Istanbula ili New Yorka i Denvera.

U listopadu 2013. godine lokalne vlasti objavile su testni period za vrijeme kojeg će na dijelu autoputa između Alice Springsa i Barrow Creeka maksimalna brzina biti 200 km/h. Naravno, Australci rado posjećuju ovaj ravan dio autoputa kako bi testirali svoje automobile.

Kopirati
Drag cursor here to close