Nevjerojatna atmosfera

Pogled na najbrže vozače svijeta iz dvorca starog preko 600 godina

Toyota Adria je ovogodišnji WRC u Hrvatskoj iskoristila kako bi svoje najbliže suradnike upoznala s svijetom relija. Među njima smo se pronašli i mi, zajedno s kolegama iz Auto Nuića te njihovim vjernim kupcima.
AutoMoto / Flash | 24. 04. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli vikend u Republici Hrvatskoj prošao je u znaku automobila i brzine.

Naime, kroz nekoliko hrvatskih županije 'proletili' su neki od najboljih vozača na svijetu u okviru organizacije Croatia Rally koji se bodovao za Svjetsko rally prvenstvo.

FOTO: Bljesak.info / WRC Hrvatska 

Nažalost, tjedan dana prije samog početka, svijet relija je bio zavijen u crno pogibijom talentiranog vozača Craiga Breena koji je stradao prilikom testne vožnje.

Toyota Adria je ovogodišnji WRC u Hrvatskoj iskoristila kako bi svoje najbliže suradnike upoznala s svijetom relija.

Među njima smo se pronašli i mi, zajedno s kolegama iz Auto Nuića te njihovim vjernim kupcima. A kako bolje doživjeti svijet relija, nego prisustvom na jednom od najatraktivnijih brzinskih ispita Croatia Rallya , Vinski vrh – Novigrad na Dobri – Duga Resa.

FOTO: Bljesak.info / WRC Hrvatska

Atraktivni brzinac sa skokom, mjestom gdje se razvija velika brzina, a zatim naglim kočenjem i skretanjem  na stari kameni most preko rijeke Dobre. A onda gas, gas prema dvorcu iz 15. stoljeća u kojem smo bili smješteni. Tik uz stazu, na metar od bolida vrijednih preko 500.000 eura.

FOTO: Bljesak.info / WRC Hrvatska 

Nakon atraktivne 'nule' i prolaska sigurnosnog automobila, krenuli su! Devet najprestižnijih posada, među kojima i legenda ovog sporta, sedmerostruki prvak svijeta Sebastian Ogier koji vozi za Toyotu.

Boje Toyota Gazoo Racing tima kraj legendarnog Ogiera još su branili Kalle Rovanpera, Takamoto Katsuta te Elfyn Evans koji je odnio pobjedu na ovogodišnjoj utrci u Hrvatskoj.

Prolazak svake od devet WRC posada, a nakon njih i nešto 'slabijih' automobila bio je atrakcija za sebe i mamljenje uzdaha.

Nakon održanog brzinca i povratka u Zagreb, Toyota se pobrinula za svoje goste. Šlag na torti je bio pristup servisnom parku gdje smo iz prve ruke mogli vidjeti 'skupocjene popravke' i 'šminkanje' bolida za nastavak utrkivanja.

FOTO: Bljesak.info / WRC Hrvatska 
Kopirati
Drag cursor here to close