Drugo izdanje

WRC Croatia Rally vozit će se u pet županija, a organizatori očekuju čak 350 tisuća gledatelja

AutoMoto / AutoMoto Sport | 27. 01. 2022. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WRC Croatia Rally, sportski spektakl i jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu, u travnju se vraća u Hrvatsku, prvi put i službeno pred gledateljima koji će u ukupno 20 brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija moći pratiti najbolje svjetske reli vozače

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela prošlogodišnje, premijerne utrke, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine.

WRC Croatia Rally, koji će okupiti najbolje svjetske vozače relija, održat će se od 21. do 24. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija - Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku - dok će ceremonijalni start i cilj te park vozača, u kojemu je ove godine predviđa bogat program, nalaziti u Zagrebu.

Ove se godine očekuje i rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja u našoj zemlji ikada - prema predviđanjima organizatora, u posebnim fan zonama i uz stazu natjecanje će pratiti više od 350.000 gledatelja, čiji se dolazak očekuje iz zemalja Europe, pa i mnogih zemalja svijeta. Uz brojna iznenađenja i bogat sadržaj za koji su pripreme u punome jeku, 2022. je posebna godina jer WRC slavi pedesetu godinu svoga postojanja, a tu posebnu godišnjicu obilježit će i nova, hibridna era Rally1 vozila koja uz održivo gorivo koriste struju.

WRC sezona je započela protekloga vikenda u Monte Carlu, a u do samog kraja neizvjesnoj utrci pobjedu su izborili Sebastien Loeb i Isabelle Galmiche u Fordu Pumi. Loeb je s 47 godina postao najstariji pobjednik jedne WRC utrke u povijesti, a u Monte Carlu je stigao do 80. pobjede u Svjetskom prvenstvu.

'Hrvatska se dokazala kao sportski organizator na kojeg itekako vrijedi računati. Uvrstiti Hrvatsku u svjetski kalendar, dovesti Svjetsko prvenstvo i organizirati utrku na tako visokoj razini ogroman je uspjeh za našu zemlju. Sama utrka je i hrvatski proizvod jer je gotovo cijelu organiziraju hrvatski sportski djelatnici, na koje smo jako ponosni. Ova utrka, osim što daje vjetar u leđa razvoju auto sporta, značajno doprinosi promociji Hrvatske u svijetu, a uvjeren sam da ćemo kao i prošle godine ugostiti neke od najvažnijih ljudi svjetskog sporta', rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

U prodaju će uskoro biti puštene i early bird ulaznice za ograničena mjesta u fan zonama – u kojima će, osim pogleda na najatraktivnije prolaske svjetskih reli zvijezda, biti organizirana bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna zabava.

Kopirati
Drag cursor here to close