Policija ove zemlje...

Pao rekorder: Nije platio 32.440 KM kazni za promet

AutoMoto / Flash | 25. 10. 2016. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u Ilijašu evidentirala višestrukog povratnika u vršenju teških prekršaja a u Registru novčanih kazni, koji ima dug u iznosu od čak 32.440,00 KM.

Naime, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavili su s pojačanim aktivnostima u cilju povećanja sigurnosti u prometu, ali i općoj sigurnosti u glavnom gradu BiH.

Nakon što su policajci u prethodnim danima privremeno oduzeli dva motorna vozila, sarajevska policija je nastavila s aktivnostima te oduzela još četiri automobila jer je uvidom u evidenciju registra prekršajnih i novčanih kazni utvrđeno da su osobe povratnici u činjenju prekršaja te da su imali neplaćene novčane kazne u iznosima po nekoliko tisuća KM.

''Policijski službenici su i u posebnim vozilima, tzv. lovcima, koja su opremljena kamerama i uređajima za registriranje prekršaja su na ulicama", rekao je za N1 Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Istog dana službenici PS Vogošća iz saobraćaja su isključili S.E. iz Sarajeva jer je provjerom utvrđeno da je osoba višestruki povratnih u vršenju teških prometnih prekršaja te da ima dug u iznosu od 11.909,00 KM.

"U suradnji sa sudovima oduzimamo vozila od sudionika u prometu koji su učinili više od 10 prekršaja za koja je osim novčane kazne predviđeno izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. U posljednja tri-četiri dana oduzeto je šest putničkih motornih vozila od osoba koje su višestruki povratnici u činjenju prekršaja", dodao je Nefić.

Iz prometa je, navodi N1, isključen i G.E. iz Sarajeva koji je zatečen da upravlja vozilom, a da je dužan 2.880,00 KM novčanih kazni te da je i on višestruki povratnih u vršenju teških prekršaja u prometu.

U nedjelju se iz prometa isključen i T.A. iz Sarajeva vozeći Ford Escort jer je uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja , te da je dužan 6.902,00 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close