Elektrifikacija

BMW kreće u zelenu ofanzivu

AutoMoto / Flash | 25. 10. 2016. u 07:22 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim saznanjima BMW će uskoro krenuti sa značajnijom elektrifikacijom svoje ponude. Točnije Bavarci namjeravaju lansirati nekoliko električnih izvedbi postojećih te nekoliko u potpunosti novih modela s električnim pogonima, piše Autonet.hr

Među prvima na tržištu bi se trebala pojaviti električna verzija modela Serije 3 čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom 2019. Automobile Mag tvrdi kako će kupcima biti dostupne dvije izvedbe, ona s pogonom na stražnje kotače i snage oko 315 KS te ona s pogonom na sva četiri kotača i snage oko 400 KS. Autonomija će im se navodno kretati između 400 i 500 km.

Iznad te nakon ovog automobila bi se u ponudi trebao naći model s oznakom i5 ili i6. Radit će se o automobilu koji će se dimenzijama smjestiti između serije 5 i serije 7, no to ne znači kako će se raditi o limuzini, odnosno moguće je i da bude riječ o nekoj vrsti crossovera, na tragu uvećane i povišene verzije modela i3. U svakom slučaju u BMW-u bi s njim kupcima trebali ponuditi autonomiju do oko 600 km.

Tu je i novi X3 eDrive koji bi bio konkurencija teslinom Modelu X i audijevom E-tronu. Konkretnijih informacija za sada nema, no očekuje se snaga pogonskog sklopa od oko 300 KS te autonomija od oko 400 do 500 km.

Trenutna i linija će također biti temeljito osvježena. Naime, nedavno redizajnirani i3 bi sljedeće godine trebao dobiti još snažniju iPerformance izvedbu, dok bi i8 2022. dobio nasljednika, odnosno novu generaciju koju će pokretati samo električni motori čija bi se snaga navodno trebala kretati iznad 670 KS.

Kopirati
Drag cursor here to close