Struja

VIDEO | Panda, Pandina...

Pandina će biti dugačka samo četiri metra i vozačima će osigurati oko 200 kilometara vožnje s jednim punjenjem baterija..
AutoMoto / Flash | 02. 03. 2024. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nekoliko mjeseci Fiat će predstaviti novu Pandu, koja će biti dostupna kao električni model ali s novim imenom.

Kako izvještava Revija Hrvatskog auto kluba, novi naziv modela -  Pandina - koincidira s redizajnom aktualne Pande, a osim vizualnog paketa, plastičnih dodataka, s kojima će Pandina izgledati poput trenutnog modela Cross, tu je i cijeli paket sustava aktivne sigurnosti te digitalna instrumentna ploča.

Pandina će se, piše Revija HAK, proizvoditi u Italiji sve do 2027. godine, a možda i kasnije te će i dalje imati 1,0-litreni trocilindrični motor sa 70 KS i mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

Pandina će nastaviti s istim blagim hibridnim 1,0-litrenim trocilindričnim motorom Firefly koji ima 69 KS (52 kW / 70 PS). Snaga se prenosi na prednje kotače pomoću ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa.

Video: Fiat Pandina Debuts With More ADAS And A Digital Instrument Cluster

Pandina će biti dugačka samo četiri metra i vozačima će osigurati oko 200 kilometara vožnje s jednim punjenjem baterija, objavio je pak portal Mondo.

Ranije je objavljeno kako je nekadašnja kragujevačka "Crvena zastava" spremna postati prva tvornica na Balkanu koja će proizvoditi jedno potpuno električno vozilo.

Od ukupno 190 milijuna eura investicije uloženih u početak proizvodnje Fiat-a Pandina, 48 milijuna eura trebala bi osigurati Srbija.

Kopirati
Drag cursor here to close