Samo nebo je granica

Novi VW Amarok stigao u BiH

Nakon tri godine na velika vrata u segment radnih strojeva sposobnih biti i teška šminka vraća se Volkswagenova uzdanica Amarok
AutoMoto / Flash | 13. 07. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na pitoresknim predjelima Bjelašnice i prelijepog Lukomira upriličena prva vožnja novog Volkswagen Amaroka.

Dojmljivi V6 motor, sjajno odabrani vizualni paketi opreme Panamericana i Aventura, mnoštvo sigurnosnih pomagala i digitalno okruženje kakvog se ne bi postidjele ni limuzine, jasno su nam pokazale kako će ovaj pick - up mamiti probranu publiku svojom svestranošću, uz već popularnu frazu - i za rad u polju i za odlazak u kazalište.

Novi Amarok dugačak je 5350 mm i time 96 mm duži od svog prethodnika. Međuosovinski razmak od 3270 mm odgovara povećanju od 173 mm, što rezultira većim prostorom u dvostrukoj kabini.

Foto: Bljesak.info / Novi VW Amarok stigao u BiH

Nevjerojatnih 300 mm više u odnosu na prethodni model: zahvaljujući dubini uranjanja od 800 mm ljubitelji offroad vožnje sada mogu još bolje uroniti u svijet terenskih vožnji.

Na raspolaganju stoje sveukupno tri agregata: jedan 4-cil. dizelski motor sa 125 kW/170 KS i 405 Nm (kao ručni mjenjač), jedan 4-cil. dizelski motor sa 151 kW/205 KS i 500 Nm (kao ručni ili automatski mjenjač) i jedan 3,0 l V6 dizelski motor kao automatski mjenjač sa 177 kW/240 KS i 600 Nm.

Foto: Bljesak.info / Novi VW Amarok stigao u BiH

Novi Amarok opremljen je učinkovitim motorima od 125 kW/170 KS i 405 Nm do 177 kW/240 KS i 600 Nm. Kod mjenjača možete birati od 6-stupanjskog ručnog mjenjača pa sve do 10-stupanjskog Shift-by-wire automatskog mjenjača, potom između dvaju različitih sustava 4MOTION, između uključivog pogona na sve kotače s tri vrste pogona i vrhunske verzije s četiri vrste pogona. Novi modusi vožnje raspoloživi su za sve modele, samo u različitom broju.

Foto: Bljesak.info / Novi VW Amarok stigao u BiH

Neovisno o tome krećete li na put s uključivim ili stalnim pogonom na sve kotače: do šest uključivih modusa vožnje pomoći će vam da suvereno upravljate vozilom u gotovo svim mogućim situacijama. Tako vam ovisno o modelu uz već poznate moduse vožnje "Normal" i "Eco" na raspolaganju stoje i modus "Sklisko" za asfaltirane ceste prekrivene ledom ili snijegom te "Pijesak" za pjeskovite ceste ili ceste prekrivene dubokim snijegom. Modus vožnje "Blato / udubljenja kolnika" pruža vam podršku na blatnjavim ili izbrazdanim terenima, dok vam modus "Teret/prikolica" pomaže kod svega što morate vući.

Kako je kazao rukovoditelj prodaja Volkswagen privrednih vozila Almir Čengić početna cijena novog Amaroka kreće od 85.000 KM (s uključenim PDV-om) uz pet godina jamstva.

Foto: Bljesak.info / Novi VW Amarok stigao u BiH
Kopirati
Drag cursor here to close