Kraj jedne ere

Nema više Top Geara, a vjerojatno niti Grand Toura

Dvije najpopularnije zabavne televizijske emisije vezane uz automobile mogle bi otići u povijest. Snimanje Top Geara prekida se, a navodno je snimljena i posljednja epizoda Grand Toura.
AutoMoto / Flash | 02. 12. 2023. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Nema više Top Geara

Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond navodno su ovih dana dovršili snimanje epizode avanturističke zabavne TV serije The Grand Tour za Amazon Prime Video.

Snimanje je dovršeno u Zimbabveu, nova dugometražna epizoda bit će sada montirana pa prikazana na Amazonovom streaming servisu tijekom sljedeće godine, a doznaje se da bi mogla ujedno biti i – posljednja.

Slavni je britanski tim trojice automobilističkih ikona na Amazonu utočište našao proteklih sedam godina, otkako su se bili razišli s BBC-jem, javlja AutoNet.

U tom su vremenu snimili tri sezone klasičnih studijskih emisija s različitim popularnim segmentima, a nakon toga i pet posebnih dugometražnih epizoda, koje su se na Amazonu pokazale kao gledanije.

Nakon pete – mogao bi uslijediti kraj, a Amazon navodno razmatra angažiranje Clarksona, Hammonda i Maya u nekim drugim ulogama i na drugim projektima.

Odlaskom njih trojice u ovom formatu u mirovinu svijet će ostati bez posljednjeg traga originalnog Top Geara.

Naime, i britanska verzija, niti približno popularna posljednjih godina, stala je sa snimanjem novih epizoda. Svemu je kumovala nesreća jednog od voditelja, Andrewa Flintoffa, krajem prošle godine, nakon čega je odlučeno da će produkcija biti pauzirana.

Ta pauza nedavno se pretvorila u trajnu, pa je BBC nedavno objavio da se emisija neće vratiti na ekrane u doglednoj budućnosti.

Više od dva desetljeća duga tradicija i omiljena zabava mnogih ljubitelja avantura, automobilizma i politički nekorektnog humora uskoro će završiti, bez iole dostojne zamjene na vidiku.

Kopirati
Drag cursor here to close