BIHAMK

Na graničnim prijelazima čekanja do 30 minuta

U nedjelju ujutro zabilježeno je povećanje prometa na graničnim prijelazima u BIH.
AutoMoto / Flash | 05. 08. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Pojačan intenzitet prometa u nedjelju ujutro zabilježen je na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Doljani, Gabela Polje, Neum 2, Ivanica, Zupci i Deleuša, kao i u oba smjera na GP Bosanski Brod. 

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do formiranja kolona, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, javlja BIHAMK.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor. 

Pojačana frekvencija vozila tijekom dana očekuje se i na cestama u BiH, a posebno ka lokalnim izletištima. Apelira se na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. 

Na dionici autoceste A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Radovi se izvode i na magistralnim cestama: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. 

Na ovim dionicama, promet se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close