Borba sa profitabilnošću

Musk očekuje da Tesla ove godine izađe iz "minusa"

Glasine o bankrotu Tesle i velikim potrebama ove kompanije za novim kapitalom demantirao je njezin šef i najavio svijetlu financijsku godinu.
AutoMoto / Flash | 16. 04. 2018. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki problemi u proizvodnji Modela 3, stalna borba s profitabilnošću i trošenjem previše novca na svakodnevno poslovanje već godinama predstavljaju financijski teret najpoznatijem svjetskom proizvođaču električnih automobila, Tesli.

U posljednje vrijeme problemi su se ponešto nagomilali, a to je potaknulo do sada najveći val špekulacija o tome da bi Elon Musk mogao potražiti nove izvore kapitala kroz zaduživanja, ali čak i o tome da će Tesla uskoro – bankrotirati.

Kako bi odagnao strahove korisnika i dioničara Musk se na Twitteru osvrnuo na članak The Economista najavivši kako će u Tesli u trećem i četvrtom kvartalu ove godine biti ostvarena dobit.

Tesla će biti profitabilna i s pozitivnim novčanim tokom, pa je očito da se neće morati dodatno zaduživati, napisao je Musk, javlja Bug.hr.

The Economist je tvrdio kako će Tesla do kraja godine morati posuditi 2,5 do 3 milijarde dolara, što je šef kompanije lakonski odbacio. Ostvare li se njegove najave, bit će to prvi pozitivni financijski izvještaji u povijesti kompanije.

Usporedno s tim u Tesli se očekuje i značajno povećanje proizvodnih kapaciteta Modela 3 – u drugom tromjesečju ove godine Musk očekuje dvostruko ili čak trostruko povećanje s trenutačnih 2.000 automobila na tjedan.

Najavio je to u intervjuu za američki CBS, u kojem je još jednom govorio o tome kako je pod velikim stresom oko proizvodnje, te da spava u tvornici – i to na prilično neudobnom kauču u dvorani za sastanke ili na podu.

Kopirati
Drag cursor here to close