Za vrijeme polumaratona

Mostarska policija: Ne koristite vozila u subotu!

Policijska uprava Mostar će angažirati kompletno ljudstvo, točnije oko 100 policijskih službenika će biti na terenu
AutoMoto / Flash | 19. 03. 2019. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Policijska uprava Mostar će kao i ranijih godina osiguravati maraton. Policijska uprava Mostar će angažirati kompletno ljudstvo, točnije oko 100 policijskih službenika će biti na terenu kako bi događaj prošao u što boljem redu i bez problema“, rekao je inspektor za sigurnost prometa iz PU Mostar, Edis Mušić, na današnjoj konferenciji za medije mostarskog polumaratona "Mostar Run Weekend" te je istaknuo kako je jako zahtjevno osigurati maraton poput ovoga.

Ne koristite vozila ako ne morate

Inspektor Mušić kazao je kako najviše problema stvaraju vozači i nestrpljenje, te da se u subotu,  ukoliko mogu, sudrže od vožnje automobila na dionici kojom će se trčati.

''Ovo je vrlo zahtjevno osiguranje i ovim putem želio bi apelirati na građane Mostara, pogotovo motorizirane građane Mostara da ne koriste svoja vozila u subotu 23. ožujka u vremenu od 9 do 12 sati jer ćemo u tom razdoblju vršiti preusmjerenje i blokadu nekih prometnica'', kazao je Mušić.

Promet neće biti dozvoljen navedenim prometnicama u vremenu trajanja maratona.

Dionica kojom se trči mostarski polumaraton

Start utrke je na lijevoj strani mosta 'Vojno (Potoci)'.  Staza ide preko mosta i odvaja se u lijevo prema naselju 'Raštani' desnom stranom rijeke Neretve nastavljajući ravno do ulice '2. Bojne Rudničke'.

Staza nastavlja kroz ulicu '2. Bojnu Rudničku', te se odvaja u lijevo u 'Rudarsku ulicu'. Na križanju 'Rudarske ulice' i Ulice kralja Tomislava' (vrh Avenije) staza se odvaja u lijevo te ide ulicom 'kralja Tomislava' preko 'Novog Mosta' prema naselju Zalik gdje je prije kružnog toka polukružni okret i povratak preko mosta u 'Ulicu kralja Tomislava' nastavljajući ravno do križanja sa 'Dubrovačkom ulicom.

Staza se odvaja u desno i ide 'Dubrovačkom ulicom' do stambenog naselja 'Oaza' gdje je drugi polukružni okret i povratak na križanje sa 'Ulicom kralja Tomislava', gdje se sad staza odvaja u desno i ide ravno 'Ulicom kralja Tomislava' do križanja sa Ulicom kralja Zvonimira' gdje se odvaja u lijevo do 'Parka Nobelovaca' i križanja sa 'Ulicom kralja Tvrtka' te se odvaja u desno do kružnog toga Rondo ispred kojeg ide u lijevo i nastavlja pravo štalištem Nikole Šubića Zrinjskog (Lenjinovo) do Španjolskog trga.

Staza se zatim ponovno odvaja u desno idući pravo Ulicom Hrvatskih branitelja prolazi se kraj gradske vijećnice nastavljajući Bulevarom.

Bulevarom se nastavlja do južnog izlaza iz grada gdje se na podvožnjaku odvaja u desno i prelazi rijeku Nerete preko mosta 'Hasana Brkića' nakon čega se nalazi treći polukružni okret i ponovni prelazak mosta nakon čega se odvaja desno idući 'Ulicom Gojka Vukovića' (Mahalom) do križanja sa 'Ulicom Stari Pazar'.

Staza se opet odvaja u desno prelazeći Lučki most nakon kojeg na križanju ide lijevo u 'Titovu ulicu' i nastavlja ravno do križanja sa 'Ulicom Huse Maslića' gdje se odvaja u lijevo i ide ravno ulazeći desno u 'Ulicu braće Fejića' te se odmah odvaja u lijevo u ulicu 'Kresina' te nastavlja preko rijeke Neretve preko mosta Bunur nakon kojeg se odvaja desno u 'Ulicu Adema Buća' i ide ravno do raskržja sa 'Ulicom mostarskog Bataljona' gdje skreće desno i prelazi rijeku Neretvu preko mosta Musala nakon kojeg ide lijevo kroz park 'Musala' i dalje ravno 'Ulicom Lacina' do križanja sa 'Ulicom X Hercegovačke brigade'.

Staza se zatim odvaja lijevo prelazeći Neretvu preko Carinskog mosta nastavljajući ravno 'Ulicom Kardinala Stepinca' do cilja ispred tržnog centra Mepas.

Kopirati
Drag cursor here to close