Prevencija

Mostar: Započinje prometno-preventivna akcija 'Počela je školska godina'

AutoMoto / Flash | 19. 09. 2016. u 13:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom 'Počela je školska godina'.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

U svrhu provedbe akcije MAK Mostar izradio je prigodne letke za vozače i učenike, kojima žele upozoriti vozače na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

Akcija će započeti 20. rujna od 11 do 12 sati kod Mostarke, a sudjelovat će učenici O.Š 'Petra Bakule'. Istog dana u vremenu od 12 do 13 sati u akciji će sudjelovati učenici O.Š. 'Ivana Gundulića', a akcija će se provesti kod ambulante na Rudniku.

Također u utorak u vremenu od 13 do 14 sati u akciji će sudjelovati učenici O.Š 'Ilije Jakovljevića', a bit će provedena kod T.C. 'Bingo'. 21. rujna u promotivnoj akciji će sudjelovati učenici O.Š. 'Silvija Strahimira Kranjčevića' u vremenu od 8 do 10 sati, a akcija će se provesti na ulici ispred škole.

U srijedu u vremenu od 10:15 do 11:15 sati akcija će biti provedena u Ilićkoj ulici, a sudjelovat će učenici O.Š. Ilići. U četvrtak 22. rujna u akciji će sudjelovati učenici O.Š. Cim u vremenu od 12:30 do 13:30 sati na ulici ispred škole. Istog dana u vremenu od 13:40 do 14:40 sati u promotivnoj akciji sudjelovat će učenici O.Š. 'Marina Držića' na Buni.

Učenici O.Š. 'Bartola Kašića' iz Rodoča u akciji će sudjelovati 23. rujna u vremenu od 13:30 do 14:30 sati na ulici ispred škole. Akcija će biti provedena i u Kruševu sa učenicima te škole 23. rujna u vremenu od 9:30 do 10:30 sati. Tog dana u akciji će sudjelovati i učenici O.Š. 'fra Didaka Buntića' iz Čitluka u vremenu od 11 do 12 sati.

Posljednjeg dana promotivne akcije 'Počela je školska godina' sudjelovat će učenici O.Š. Polog, 26. rujna u vremenu od 13 do 14 sati. Akcija će se provesti na magistralnoj cesti ispred škole. U akcijama će sudjelovati đaci šestih razreda spomenutih osnovnih škola.

Kopirati
Drag cursor here to close