Auto na struju

Mitsubishi i-MiEV u Hrvatskoj ''samo'' 30 375 eura

AutoMoto / Flash | 24. 06. 2012. u 11:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mitsubishijevo električno vozilo je automobil prvenstveno namijenjen kupcima koji dnevno prelaze manje od 150 km, a žele vozilo koji iziskuje minimalne troškove korištenja.

Zbog toga je već veliki broj europskih zemalja odlučio podržati prodaju ovog tipa vozila na svojem tržištu, zahvaljujući subvencijama namijenjenim krajnjem korisniku odnosno kupcu.

Uz to, te su zemlje primijenile politiku pristupa električnoj energiji koja će pogodovati komercijalnom razvoju ovog tipa vozila.

Model i-MiEV je konstruiran kao idealan automobil za gradove i predgrađa. Usmjeren je prema javnim uslugama i poduzećima te prema privatnim kupcima.

Ovaj gradski mališan kombinira kompaktne dimenzije s praktičnim unutarnjim prostorom, laganim rukovanjem, visokom razinom sigurnosti i udobnosti.

Uz potpuno bešumni rad 67 KS jakog elektromotora, ovo će vas vozilo spretno i brzo voditi kroz gradske gužve.

Pritom ćete i maksimalno poštovati okoliš jer je i-MiEV vozilo s nultom emisijom CO2. Punjenje se obavlja preko uobičajene kućne utičnice za struju i traje 6 do 8 sati, a punjenje na prilagođenim energetskim postajama za brzo punjenje do 80-postotnog kapaciteta moguće je za samo 30 minuta.

Cijena Mitsubishija i-MiEV na hrvatskom tržištu od 1. je lipnja snižena za čak 70.000 Kn te iznosi znatno prihvatljivijih 229.000 Kuna.

Također Mitsubishi na ovo vozilo daje standardno tvorničko jamstvo od tri godine ili 100.000 kilometara, dok jamstvo na baterije iznosi čak 5 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close