Rekord

Kia ostvarila rekordni tržišni udio u Europi i svoj najbolji treći kvartal u povijesti

Kia je po podacima ACEA ostvarila 4,2-postotni tržišni udio
AutoMoto / Flash | 21. 10. 2021. u 01:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima koje je nedavno objavilo europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) Kia je ostvarila historijski najveći tržišni udio u Europi (Kia tu ubraja zemlje članice  EU, EFTA i Veliku Britaniju).

Njen tržišni udio je u trećem kvartalu ove godine iznosio 4,2%.

Ove brojke su poboljšanje ionako rekordnog 3,9-postotnog tržišnog udjela u prvoj polovici godine.

Kijina prodaja viša za 24,5 % na tržištu koje je u trećem kvartalu poraslo za 6,9 %  Tržište putničkih vozila u zemljama članicama EU, EFTA i Velikoj Britaniji je u odnosu na  jednak period prošle godine porastao za 6,9 %. U devet mjeseci ove godine Kijina prodaja se s ukupno 387.716 prodatih vozila povećala za 24,5% (311.326 vozila u jednakom periodu  lani).  

Sportage, Niro i obitelj Ceed najzaslužniji za impresivne prodajne rezultate

U Europi proizvedeni sportski terenac Sportage s ukupno prodatih 88.580 primjeraka bio je  najtraženiji model Kije u Europi. Crossover Niro bio je drugi prodajno najuspješniji model (70.537 vozila) koji je kupce oduševio svojim impresivnim dometom elektrificiranog i ekološki  prihvatljivijeg pogona.

Treći bestseler je u Europi dizajnirani, konstruirani i napravljeni model Ceed koji je sa svoje 4 izvedbe (hatchback, karavan Sportswagon, shooting brake ProCeed i SUV XCeed) ukupno našao 67.230 kupaca.  

Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, o rezultatima je rekao: “Dok se automobilska industrija i dalje oporavlja nakon posljedica pandemije Covid-19 i zbog nedostatka  poluvodiča u Kiji se susrećemo s vrlo visokim rastom prodaje i rekordnim tržišnim udjelom. To je dokaz snage nove marke Kia i naše bogate ponude elektrificiranih i nisko emisijskih vozila.”

“Ono što je zaista uzbudljivo je to da je to za Kiju tek početak putovanja. Skorim dolaskom potpuno novog električnog crossovera EV6 i novog Sportaga radujemo se dolasku novih članova obitelji Kia.”

Kopirati
Drag cursor here to close