Nije dobro

Jeep povlači 200.000 hibrida zbog neispravnog sustava za odmrzavanje vjetrobrana

Jeep zbog novog problema povlači skoro 200.000 plug-in hibridnih vozila.
AutoMoto / Flash | 24. 02. 2024. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Određeni modeli Wranglera 4xe i Grand Cherokeea 4xe, proizvedeni u zadnje tri godine, bit će povučeni s ceste zbog softverskog problema koji onemogućava odgovarajuće odmrzavanje vjetrobranskog stakla.

Nakon samo četiri mjeseca od zadnjeg opoziva, Jeep zbog novog problema povlači skoro 200.000 plug-in hibridnih vozila.

U opozivu koji je objavio proizvođač automobila, a objavila Nacionalna uprava za sigurnost prometa na cestama, navodi se da bi Wrangler 4xe i Grand Cherokee 4xe mogli imati softversku grešku koja onemogućuje odgovarajući rad sustava za odmrzavanje vjetrobrana u određenim uvjetima.

Odabrani broj modela Wranglera s hibridnim pogonom, proizvedenih između 2021. i 2024. Godine, kao i hibridnih Grand Cherokee modela proizvedenih između 2022. i 2024. napravljen je s pogrešno programiranim softverom upravljačkog procesora, odnosno računala u vozilu.

Ovaj opoziv je više pogodio Wranglera 4xe, budući da Jeep mora reprogramirati softver u ECU jedinici kod čak 139.318 automobila, dok manji broj vlasnika Grand Cherokeea plug-in hibrid, njih 59.825, čeka poziv ovlaštenog servisa koji će na isti način otkloniti grešku.

Vlasnici vozila sa spornim softverom će biti obavješteni do 5. travnja tekuće godine, a Jeep će o svom trošku riješiti problem ažuriranjem upravljačke jedinice.

Iz Stellantisa ne bježe od odgovornosti, iako su za ovaj problem saznali tek polovicom prošle godine, dok su istraživali nefunkcionalne sustave odmrzavanja koji su se javili tijekom zime.

S obzirom da je uvidio grešku, američki proizvođač je već implementirao novi softver kod novih modela, tako da ako planirate kupiti Jeep ne morate brinuti o ovom problemu, osim ako odaberete polovni model.

U tom slučaju imajte na umu da su se vozila, pogođena problemom odmrzavanja prednjeg stakla, proizvodila u razdoblju između 2. rujna 2020. godine i 5. prosinca 2023. godine. Modeli vozila sa spornim softverom ustvari datiraju od početka njihove proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close