Električna revolucija na ispitu

Zašto polovina vlasnika električnih automobila i dalje vozi benzinske ili dizelske automobile?

Glavni razlog zbog kojih vlasnici ne razmišljaju o tome da se riješe svog automobila s unutarnjim sagorijevanjem jest nedostatak javnih punionica.
AutoMoto / Flash | 28. 02. 2024. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina značajno je porastao broj električnih vozila sposobnih prijeći više od 600 kilometara s jednim punjenjem.

Međutim, istraživanje u Velikoj Britaniji koje je provela agencija Zenith, specijalizirana za leasing, pokazalo je da to možda nije dovoljno, jer polovica vlasnika električnih automobila (51 posto) i dalje ima benzinski ili dizelski automobil.

Studija se temeljila na istraživanju 2800 vlasnika električnih automobila. Od svih intervjuiranih, više od polovice ima automobil s motorom s unutarnjim sagorijevanjem. Povrh toga, samo ih 18% koristi električna vozila za putovanja duža od 100 kilometara.

Kako je objavio Zenith, a prenosi Revija HAK, glavni razlozog zbog kojih vlasnici ne razmišljaju o tome da se riješe svog automobila s unutarnjim sagorijevanjem jest nedostatak javnih punionica.

Ironično, anketa je također otkrila da su najčešće korištena električna vozila zapravo prikladna (i konstruirana) za duga obiteljska putovanja. Točnije, od 26 najkorištenijih modela u studiji, prva četiri su: Tesla Model 3, Audi e-tron, Kia e-Niro i Cupra Born.

Kopirati
Drag cursor here to close