Krađa autorski prava

Inženjer koji je pokrao Google najuren iz Ubera

AutoMoto / Flash | 31. 05. 2017. u 11:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pratite li zbivanja na polju autonomnih vozila, onda vam ne treba ponavljati priču o tome kako je Anthony Levandowski, nekada zaposlenik Googlea, odatle uzeo pregršt dokumenata, osnovao startup Otto i prodao ga Uberu – koji je potom uhvaćen da se koristi Googleovom tehnologijom.

Ovaj je potez predmet velike tužbe koju je Googleov Waymo podigao protiv Ubera, a sudski proces još je uvijek u tijeku.

Navodnih 14.000 dokumenata kojih su se u Uberu domogli preko Levandowskog i dalje nisu vraćeni Googleu, a sam Levandowski odbio je odgovarati na većinu pitanja suda pozivajući se na Peti amandman američkog Ustava (pravo na neodgovaranje na pitanja suda kojima bi optuženik mogao sam sebe inkriminirati), javlja Bug.hr.

Sada je, pak, i Uberu izgleda prekipjelo, pa su mu dali otkaz. Razlog otpuštanja je, kažu, njegova nevoljkost da surađuje u obrani na sudu i nepoštivanje odluka kompanije da se sudu predoče svi dokumenti koji im idu u prilog.

Otpuštanjem Levandowskog (koji u ovom slučaju nije optužen) Uber vjerojatno želi "kupiti" i bolju poziciju u parnici i popraviti vlastitu sliku u očima sudaca, svaljujući tako cjelokupnu krivnju na inženjera koji je pokrao dokumente i donio ih u njihovu kompaniju.

Kopirati
Drag cursor here to close