Limited edition

Ford osluškivao želje fanova i kupaca - Stiže Focus RS2

AutoMoto / Flash | 31. 05. 2017. u 09:32 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ford je pokazao kako im je stalo do mišljenja svojih fanova i trenutnih vlasnika Ford modela. Na forumima, blogovima i Facebook grupama koje okupljaju vlasnike Fordova u posljednje je vrijeme bilo dosta riječi i prijedloga o tome da se napravi limitirana verzija Focusa RS.

Mnogi su pritom davali svoje savjete ili ideje vezane uz izgled ili tehničke detalje, a kako stvari stoje, izgleda da je su u Fordu sve to pomno pratili i odlučili ostvariti želje svoje publike. Naime, Ford će proizvesti 1500 komada specijalne verzije Focusa RS. Pritom će se od serijske verzije razlikovati po detaljima na vanjskom dizajnu i unutrašnjosti, a za još bolje vozne karakteristike pobrinut će se novi prednji diferencijal s ograničenim proklizavanjem, piše Jutarnji list.

Ova verzija bit će dostupna u popularnoj Nitrous plavoj ili crvenoj boji, a obje verzije dolaze sa crnim krovom i retrovizorima. Paket RS2 dolazi standardno kao i 19-inčni naplatci. Unutrašnjost obiluje karbonom a tu su i Recaro sjedala te grijani upravljač.

"Proveli smo mnogo vremena slušajući zahtjeve naših kupaca i pričajući sa članovima kluba vlasnika Ford modela. Osim toga, čitali smo komentare, prijedloge te gledali rendere koji su se pojavljivali na internetu, a iz svega toga odlučili smo ponuditi ovaj model", izjavio je Henry Ford, prvi čovjek marketinga Ford Performancea.

Ispod poklopca stvari ostaju nepromijenjene. Za pogon se brine 2,3-litreni EcoBoost motor snage 350 KS koji omogućava odlične performanse. Nažalost, ova posebna verzija Focusa RS bit će dostupna samo u SAD-u i Kanadi, no na internetu su se već javili nezadovoljni Englezi gdje je Focus RS također iznimno popularan, pa preostaje vidjeti hoće li Ford poslušati i njih te plasirati posebne verzije za Europu...

Kopirati
Drag cursor here to close