Vijetnam

Influencer završio u zatvoru jer je kritizirao proizvođača automobila

Nisu im se svidjele kritike
AutoMoto / Flash | 10. 01. 2024. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijetnamske vlasti su nedavno uhitile jednog influencera zbog njegovih kritika na račun lokalnog proizvođača automobila, VinFast.

Influencer, Sonnie Tran (37), proveo je četiri dana u pritvoru te podvrgnut dugim ispitivanjima, uz oduzimanje računala i drugih elektroničkih uređaja, izvještava The Drive.

Policija u gradu Ho Chi Minh tvrdi da su zaplijenili Tranove uređaje prema članku vijetnamskog kaznenog zakona koji zabranjuje nanositi štetu tuđim interesima. Tran je višestruko kritizirao VinFast, uključujući sumnje u financijske poteškoće tvrtke i tvrdio je da skrivaju dugove. Također je osporavao tvrdnje o prodaji vozila tvrtke te tvrdnje da nije angažirana Pininfarina za dizajn vozila.

Ovo nije prvi put da se VinFast suočava s optužbama i kritikama. Ranije su pokušavali ušutkati kritičare putem pravnih mjera. Još 2021. godine, podnijeli su tužbu protiv YouTubera, Tran Van Hoanga, nakon što je podijelio video u kojem je izražavao nezadovoljstvo svojim iskustvom s VinFastom.

Tvrtka je tvrdila da su Hoangove pritužbe neosnovane i da štete njezinom ugledu, prenosi Revija HAK. Osim influencera, novinari su također izražavali sumnje u radne metode tvrtke i kvalitetu proizvoda, no vlasti su se stavile na stranu proizvođača automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close