Hrabre odluke

Ford odustaje od klasičnih modela, i okreće se SUV segmentu?

U Fordu žele proizvoditi samo modele koji donose najviše novaca.
AutoMoto / Flash | 06. 10. 2017. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerovali ili ne, postoji mogućnost da su trenutno aktualne generacije Mondea, Focusa i Fieste posljednje u ovakvom „klasičnom“ obliku. Naime, čelnici Forda su odlučili kako će na tržištu nuditi samo one modele koji se najviše traže, a to se odnosi na SUV vozila, crossovere i pick-up vozila. Navodno će modeli poput Mustanga i dalje biti u ponudi.

Do toga je došlo jer je u posljednjih nekoliko godina došlo do pada isporuke klasičnih karoserijskih oblika, pa u Fordu žele proizvoditi samo modele koji donose najviše novaca.

No ni tu nije kraj promjenama, pa će tako Ford u sljedećih pet godina predstaviti čak 13 novih vozila pogonjenih isključivo strujom. Stoga su osnovali i posebnu radnu grupu koja će se brinuti samo o razvoju električnih vozila, a zanimljivo je da je radna grupa nazvana Team Edison. Također, oni će se brinuti isključivo za električne automobile, ne i za hibridne modele, prenosi VidiAuto.

Iz Forda već najavljuju novi električni crossover koji bi se na tržištu trebao pojaviti već sljedeće godine, a navodno ima domet od 500 km.

Kroz par godine ćemo vidjeti jesu li ove najave istinite ili ne, jer bi nam ipak nedostajali modeli kao što su Focus, Fiesta ili Mondeo.

Kopirati
Drag cursor here to close