Priznjanja i nagrade

Extreme Enduro Mostar najbolji je moto klub u BiH

"Moto Savez BiH je prepoznao naš trud, na što smo najviše ponosni. Ova nagarada pripala nam je jer smo gasili požare na planini Čabulji neumorno četiri dana te pomagali stanovništvu i vatrogascima",
AutoMoto / Flash | 18. 12. 2021. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Extreme Enduro klub Mostar najbolji je moto klub u BiH, prema izboru Moto saveza BiH.

Mostarci su se okitili s čak četiri nagrade. Martin Šego zauzeo je prvo mjesto u PRO klasi, Darko Raič treće, a Kristijan Čilić četvrto. Također, Mostarci su se okitili i posebnom nagradom za fair play.

"Moto Savez BiH je prepoznao naš trud, na što smo najviše ponosni. Ova nagarada pripala nam je jer smo gasili požare na planini Čabulji neumorno četiri dana te pomagali stanovništvu i vatrogascima", kazao je Darko Raič.

Foto: Bljesak.info / Extreme Enduro Mostar najbolji je moto klub u BiH

Zaslužene nagrade su im uručene u petak navečer na svečanoj promociji dodjela nagrada za sezonu 2021. u Kiseljaku.

Kako navodi Raič, ove godine su vozili pet utrka; dva puta u Kreševu te po jednu u Bjelašnici, Tomislavgradu i Jajcu. On ističe kako se nadaju da će se otvoriti prilika da i u Mostaru organiziraju extreme enduro utrku.

"Najteža, ali i najbolja enduro utrka nam je bila u Kreševu pod nazivom 'Extreme Enduro Fenix' jer se natječemo sa svjetskim vozačima, a sama utrka je dosta zahtjevna kondicijski te traje tri dana", naglasio je.

Foto: Bljesak.info / Extreme Enduro Mostar najbolji je moto klub u BiH

Extreme enduro klub Mostar osnovan je 2019. godine te broji devet članova. Pet njih vozi utrke, a čak trojica voze profesionalne utrke PRO klase.

Extreme enduro je sport koji svakodnevno testira izdržljivost vozača i motocikla, sport koji zahtjeva da svakodnevno pomjerate granice. 

"Svaki hard enduro vozač mora biti vrhunski kondicijski spreman i imat još bolje vozačke sposobnosti, gdje se na utrkama iziskuje i zadnji atom snage, jer zahtjeva veliku fizičku spremnost, posebno u velikim uzbrdicama i nizbrdicama", naveo je Raič.

Podsjetimo, članovi moto kluba "Extreme Enduro Mostar" u kolovozu su danima pomagali u gašenju požara na Čabulji. Oni su olakšavali vatrogascima tako što su prevozili naptnjače s vodom te odlazili u izvidnice po nepristupačnom terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close