Oprez

BiHAMK: Niska temperatura pogoduje formiranju poledice na kolniku

AutoMoto / Flash | 19. 12. 2016. u 13:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini niska temperatura pogoduje formiranju poledice na kolniku, a posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na cestama koje vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Apelira se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na cesti. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralne ceste: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog izgradnje graničnog prijelaza na hrvatskoj strani, sutra od 09.00 do 15.00 sati bit će obustavljen prometj za sva vozila na graničnom prijelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod.

Također, u srijedu, 21. prosinca, od 08.00 do 14.00 sati zbog preseljenja graničnih službi u nove prostorije na hrvatskoj strani, bit će obustavljen promet na graničnom prijelazu Orašje - Županja.

Trenutna zadržavanja na graničnim prijelazima, nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close