Interesantno

Par zabavnih činjenica o automobilima koje sigurno niste znali

AutoMoto / Flash | 19. 12. 2016. u 09:15 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Velikoj Britaniji na cestu uskoro izlazi prvi autobus koji će se kretati uz pomoć biometana dobivenog preradom kanalizacijskog otpada.

Američki proizvođač automobila postavio je tipku na sredinu upravljača i pritiskom na nju ste mijenjali brzinu. Do nezgoda bi dolazilo kada bi ljudi želili da pritisnu sirenu promijenili brzinu.

Toyota Corolla je najprodavaniji automobili svih vremena.

Prvo borbeno vozilo u povijesti proizvedeno je 1898.godine u Velikoj Britaniji. Bilo je naoružano 'Maksim' strojnicom. S punim spremnikom za gorivo ovo vozilo moglo je da pređe negdje oko 200 kilometara. Nakon što bi goriva nestalo, vožnja je se mogla nastaviti pomoću pedala.

Dužnosnici Turkmenistana su zabranili uvoz crnih automobila. Bez ikakvog objašnjenja nakon zabrane, Vlada je savjetovala svoj narod da kupuje bijele automobile jer se vjeruje da " bijela boja " donosi sreću.

U kanadskoj državi Manitoba zabranjeno je zaključavati automobili u slučaju da je nekom potrebno da pobjegne od polarnog medvjeda.

Škoda 1000 MB je prva Škoda sa pogonom na zadnje kotače.

Polovina kružnih tokova na svijetu nalazi se u Francuskoj iz razloga što se kružni tokovi koriste za prikazivanje umjetničkih instalacija.

Kopirati
Drag cursor here to close