Jedan jedini na svijetu

Mercedes častio Hamiltona čudesnim automobilom

Kad ste šesterostruki svjetski prvak Formule 1, uz to vozite za momčad Mercedesa te ste na najboljem putu da i sedmi put postanete najbolji na svijetu, onda je red da vas poslodavac i nagradi.
AutoMoto / Flash | 16. 09. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Recently I’ve been making many changes in my life to reduce my impact on the environment. The first step in this journey was to understand my personal impact on the planet so I could make changes to improve it. Since then, I have offset my carbon footprint from my Formula 1 career dating back to 2007, I have reduced travel where possible, I have gone plant-based and outside of the track, I try to use electric cars wherever possible. I also want to use my position as a racing driver to enforce positive and permanent change, which is why I’m working closely with Mercedes to slowly move their fleet of cars towards electric. This is my new dream car, the new EQS fully electric Mercedes. I can’t wait until it’s released! It’s difficult to always be perfect when we go about our daily lives, but I’m continuing to learn how to be better and I’m committed to staying educated and informed so I can play my part. Small steps lead to big change, so it’s important we all take a moment to understand our footprint and the small changes we can make in our everyday lives to put our planet first. The last step for me will be when I step away from this sport and can focus fully on helping heal the world to provide a better future for our kids and our kids, kids. #VisionEQS @mercedesbenz

Objavu dijeli Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Sve gore navedeno ima Lewis Hamilton te se u javnosti pohvalio novom unikatnom 'pilom'.

Cristiano Ronaldo sada sigurno pati jer Mercedes EQS je model koji se još neko vrijeme neće naći u slobodnoj prodaji. U ovom trenutku na cijelom svijetu cestama vozi samo jedan jedini primjerak ovog tehnološkog čuda, 'svemirskog' modela Mercedesa koji oduzima dah.

I da, taj jedan jedini 'komad' u vlasništvu je šesterostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona! Britanac se na društvenim mrežama pohvalio darom koji su mu čelnici Mercedesa uručili prije nekoliko dana. Istina, zaslužio je neko vrijeme biti jedini na svijetu koji uživa u vožnji Mercedesa EQS, a uz to je sjajna reklama za ovaj fantastičan model koji bi se u prodaji trebao naći tek pred kraj sljedeće godine.

Električni Mercedes EQS stigao je u garažu britanskog vozača i on će ga testirati u sljedećih nekoliko mjeseci. Sigurno je da će se oduševiti jer ova 'mečka' je više svemirski brod nego automobil.

Foto: Mercedes-Benz  / Električni Mercedes EQS

Prema nekim najavama, osnovni bi model, kad se nađe u slobodnoj prodaji, trebao stajati oko 100.000 eura, a oni najopremljeniji i najluksuzniji primjerci koštat će i po više od 200.000 eura. No svaki uloženi euro jamči maksimalan užitak i ljubomorne poglede svih ostalih sudionika u prometu.

Mercedes EQS pokreće električni motor od 350 kilovata, odnosno oko 470 konjskih snaga, a radi se o izuzetno brzom modelu, prenosi Tportal. Do 'stotke' ovaj automobil stigne za samo 4,5 sekundi, a maksimalan doseg mu je oko 600 kilometara, ovisno koliko ste teški na gasu.

'Ovaj automobil je ostvarenje sna', kazao je očarani Lewis Hamilton, a u Mercedesu najavljuju kako je EQS model koji će biti temelj novog električnog doba u poslovanju kompanije.

A gdje je Cristiano Ronaldo u cijeloj priči? On kao dokazani obožavatelj i kolekcionar najprestižnijih modela, barem za sada, samo može sanjati ovaj EQS... Sve dok i službeno ne krene prodaja. Do tada će Lewis Hamilton biti jedni koji će uživati u blagodatima ovog superautomobila.

Kopirati
Drag cursor here to close