Nadire iz Kine 'putem svile'

Borgward - novi igrač na auto tržištu

Borgward planira snažan ulazak na tržište Europe svojim vozilima BX 5 i BX 7, kao i potpuno električnim modelom BXi7.
AutoMoto / Flash | 02. 11. 2018. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu će ispred sarajevskog BBI Centra biti upriličeno službeno predstavljanje automobilskog branda Borgward.

Nekada slavna njemačka marka iz Bremena, koja je važila za jednog od najkvalitetnijih proizvođača automobila u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata, a koja se proslavila modelima Hansa i Isabella, nakon gašenja 1961. uglavnom je stanovala u srcima znalaca i zaljubljenika u solidne njemačke strojeve, ali je zahvaljujući Kinezima Borgwardu udahnut novi život.

Naime, kineski ulagači otkupili su pravo na ime Borgward i pod tim brendom na tržištu će biti ponuđena čitava linija električnih automobila. Automobili su već poznati kineskom tržištu, a ovi što će sutra biti predstavljeni u Sarajevu dio su promotivnog "Puta svile", karavane Borgward vozila u kojoj je sudjelovao i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Pekingu Anton Rill.

Borgward planira snažan ulazak na tržište Europe svojim vozilima BX 5 i BX 7, kao i potpuno električnim modelom BXi7. Dva vozila koja će biti prikazana sutra ispred BBI Centra ostat će u BiH i posjetitelji će ih moći vidjeti, između ostalog, i na narednom Sajmu gospodarstva u Mostaru.

Gospodarska komora FBiH u suradnji s Veleposlanstvom BiH u Pekingu koordinira ovaj za bh. gospodarstvo vrlo važan projekt, koji bi u konačnici mogao ishoditi proizvodnju određenih auto komponenti i SKD (mini montažu istih).

Kopirati
Drag cursor here to close