'Atrakcija'

Bivši nogometaš Serie A ostavio Cadillac parkiran u hotelu 15 godina

Nogometaš je 2007. godine uživao u dugom boravku u hotelu Excelsior s pet zvjezdica u Rapallu, gradu na obali talijanske rivijere dok je igrao za talijanski klub Sampdoria i redovito je priređivao raskošne zabave u svom apartmanu.
AutoMoto / Flash | 15. 04. 2022. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatno: uživao u hotelu s pet zvjezdica tjednima pa otišao bez plaćanja i ostavio skupocjeni Cadillac SUV Escalade ESV već petnaest godina na parkingu hotela. Ovo je učinio libijski bivši nogometaš Al-Saadi Gaddafi. Sada mora platiti 415.800 eura da bi ga vratio.

Al-Saadi Gaddafi je danas umirovljeni profesionalni nogometaš, koji je također i sin pokojnog Muammara Gaddafija, bivšeg libijskog vrhovnog vođe.

Nogometaš je 2007. godine uživao u dugom boravku u hotelu Excelsior s pet zvjezdica u Rapallu, gradu na obali talijanske rivijere dok je igrao za talijanski klub Sampdoria i redovito je priređivao raskošne zabave u svom apartmanu.

Međutim kad ga je Sampdoria izbacila iz kluba, napustio je hotel ne plativši račun od 450.000 dolara i ostavio svoj SUV, Cadillac Escalade ESV 6.2, na parkiralištu ispred hotela. Ignorirao je i pisma u kojima se tražilo da podmiri račun. Podsjetimo i da je 2011. započeo i vihor revolucije u Libiji pa mu je život otišao u drugom smjeru, prenosi Auto Klub.

Naposljetku, hotel je izveo Gadafija na sud, a njemu je naloženo da plati svoj dug, kao i 4330 dolara odvjetničkih troškova ako ikada želi vratiti svoj automobil. Budući da je automobil tu već toliko dugo, šale se hotelski dužnosnici, postao je svojevrsna turistička atrakcija.

Direktor Excelsiora Aldo Werdin izjavio je za Daily Mail: "Čekali smo 15 godina da gospodin Gaddafi podmiri svoj račun. Tijekom posljednjih nekoliko godina pokušali smo mnogo puta pokušati riješiti ovaj problem, ali bezuspješno. Čak smo kontaktirali i libijsko veleposlanstvo u Rimu, ali oni nisu mogli pomoći."

Werdin je dodao: "Ostavio je auto ispred hotela, a mi nemamo čak ni ključeve za njega. To je zapravo postalo pomalo privlačno s ljudima koji zastaju da ga pogledaju."

Dodao je na mjestu razgledavanja da je parkirani Escalade ESV postao: "Moramo ga s vremena na vrijeme očistiti jer prljavi automobil izvan hotela ne bi bio baš dobar za goste, a nema čak ni talijanske pločice pa ga ne bismo mogli voziti ovdje."

Kopirati
Drag cursor here to close