Možda nije najljepši, ali...

Najjači BMW u povijesti M obitelji zove se XM

BMW XM na scenu dolazi do kraja iduće godine, a govori se kako bi mogao startati cijenom od oko 150.000 eura.
AutoMoto / Flash | 01. 12. 2021. u 09:03 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BMW je digao puno prašine već pri samoj najavi, a sasvim sigurno će i sada kad su otkriveni njegovi atributi.

BMW-ov XM je crossover grdosija kojom se najavljuje drugi M-ov zasebni model u povijesti. Podsjetimo, prvi je stigao potkraj 1970-ih, a bio je to fascinantni M1. A sada je stigao XM.

Kao što su neki rekli, kraj XM-a i iX izgleda kao ljepotan. Međutim, o ukusima se ne raspravlja, pa ćemo samo konstatirati kako je BMW predstavio svoje viđenje sportskog X modela čije ćemo konačno proizvodno izdanje vidjeti do kraja iduće godine. Ali ne očekujte velike promjene jer ovo čudo će se u većoj mjeri proizvoditi na liniji tvornice u Spartanburgu u Americi.

Već nam je samom najavom BMW pokazao kako će XM imati ogromne prednje bubrege. Sada pak vidimo cijelo lice s dvostrukim svjetlima koje će biti dizajnerska podloga za sve buduće modele. Stoga, ako vam se ovo ne sviđa, vjerojatno vam se neće svidjeti niti nova serija 7.

Naglašeno uglast XM izgleda vrlo agresivno, gotovo kao da se radi o vojnom vozilu. Ispod "rezanih" blatobrana nalaze se 23-inčni kotači, a na strani vozača vidimo i vratašca koja jasno ukazuju da je ovo plug-in hibrid. Straga pak dominira četverostruki ispuh, ali vjerovali ili ne, s maskom koja simulira veće trapezoidne cijevi. To na M-u još nismo vidjeli. Spomenimo još i svjetla koja su se duboko urezala u bokove vozila.

XM je ujedno i najjači M model u povijesti. Kombinacija V8 benzinca i elektromotora znači bar 750 KS i 1000 Nm, pa se može pretpostaviti da će i XM hvatati stotku za manje od 4 sekunde. Solidno za vozilo koje bi moglo težiti vrlo blizu 3 tone.

U kabini je definitivno naglasak na luksuzu, a manje na sportu. Međutim, ne očekujte isključivo kožom presvučene površine. Umjesto toga BMW je odlučio koristiti i umjetne materijale. Ovdje se opet vraćamo na sjedala kao najuspješnije dizajnirane elemente interijera. O ponudi prostora ne treba puno govoriti. Dovoljno je reći kako se radi o SUV-u duljine 5.11 m s međuosovinskim razmakom od čak 3.10 m.

BMW XM na scenu dolazi do kraja iduće godine, a govori se kako bi mogao startati cijenom od oko 150.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close