Serija 5, 7, X1 ...

BMW ulaže sve u električna vozila

Izvršni direktor BMW-a Oliver Zipse navodi kako su počeli ulagati sve u električna vozila.
AutoMoto / Flash | 01. 09. 2021. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razdoblje elektrifikacije BMW je ušao s modelima i3 i i8, nakon čega je zaostao s potpuno električnim automobilima. Međutim, Bavarci su nedavno najavili velike EV planove, koji uključuju predstavljanje čak četiri nova EV-a u sljedeće dvije godine.

Sljedeće godine BMW planira predstaviti potpuno električne verzije Serije 7 i kompaktnog SUV-a X1. Iako tehničke specifikacije još nisu poznate, električna Serija 7 proizvodit će se u njemačkom Dingolfingu, dok će X1 izaći iz tvornice u Regensburgu.

Godinu poslije, BMW planira predstaviti električnu Seriju 5 i Mini Countryman, a poput Serije 7, "petica" će se proizvoditi u Dingolfingu, dok će električni Countryman zaživjeti u Leipzigu, prenosi Auto Klub.

Izvršni direktor BMW-a Oliver Zipse navodi kako su počeli ulagati sve u električna vozila.

"Potpuno smo predani električnim automobilima gdje god uporaba akumulatorsko-električnih pogonskih sklopova ima smisla, a to je moguće jer su uvjeti dobri. Do 2023. našim ćemo kupcima ponuditi barem jednu BEV opciju u gotovo svim segmentima naših vozila, a sljedećih 10 godina cilj nam je pustiti na tržište ukupno oko 10 milijuna potpuno električnih vozila".

Gledajući dalje u budućnost, do 2025. godine BMW planira predstaviti svoj prvi model zasnovan na platformi ‘Neue Klasse‘, koja je prvenstveno dizajnirana za električna vozila, ali također podržava dizelaše, benzince i plug-in hibride. ‘Neue Klasse‘ koristit će se u različitim modelima BMW-a i Rolls-Roycea.

"Naša nova arhitektura vozila beskompromisno je električna, bilo s baterijskim napajanjem ili vodikom. ‘Neue Klasse‘ dolazi s novom IT i softverskom arhitekturom, kao i s novorazvijenim električnim pogonom i generacijom baterija visokih performansi", dodao je Zipse.

Kopirati
Drag cursor here to close