Nizozemac o svom trkačem inženjeru

Verstappen: Ne mogu voziti bez Giampiera

"Uvijek razgovaramo. Također, kada imamo nesuglasice ili što već, vrlo lako to prebrodimo, jer na kraju dana imamo isti cilj, obojica želimo pobjeđivati svaki vikend", reći će svjetski prvak.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 12. 2021. u 21:57 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za svakog vozača trkači inženjer je najvažnija osoba na pit wallu, iako su često u sjeni samih vozača i ostalih glavnih faca. Ista je situacija i s čovjekom koji po imenu Giampiero Lambiase, za kojeg vjerojatno mnogi nisu čuli, a on je trkači inženjer novog svjetskog prvaka Maxa Verstappena.

Giampiero je svoju F1 karijeru počeo u momčadi legendarnog Jordana, Giancarla Fisichellu je
doveo 2009. godine kao vozača Forde Indije doveo do pole positiona na VN Belgije. Na istoj utrci je popularni "Fisico" završio kao drugi.

Kasnije je radio s Liuzzijem, Di Restom, Sergiom Perezom, odnosno Kvyatom u Red Bullu, prije nego što će u ovu momčad doći budući prvak. Max je već često znao pohvaliti Giampiera, ističući kako jedan drugo drže u toj ravnoteži, kako Giampiero izvlači maksimum tijekom vikenda kada je utrka, najbolje od njih oboje. Sada je Max prvi otvoreno pričao o Gianpieru s kojim očito planira voziti do kraja, bez obzira na momčad u kojoj bude jedan ili drugi.

"Rekao sam mu da radim samo s njim. Čim on prestane, i ja prestajem. Ponekad smo prilično strogi jedan prema drugome, ali i ja to želim. Mora mi reći kada sam kreten. Uvijek sam mu to govorio. Može mi to reći i na radiju, ali u posljednje vrijeme ide jako dobro. Imam puno poštovanja prema tome kako ponekad ostaje miran. Kad ste u bolidu, vaš broj otkucaja srca raste, pod pritiskom ste. Ponekad imate one trenutke u kojima progovorite ili povisite glas, ali onda ako imate i s druge strane da netko povisi glas, možete završiti u velikoj svađi na radiju tijekom vožnje, što ja mislim da nije dobro', govorio je Nizozemac za GP Racing magazin i dodao:

"Uvijek razgovaramo. Također, kada imamo nesuglasice ili što već, vrlo lako to prebrodimo, jer na kraju dana imamo isti cilj, obojica želimo pobjeđivati svaki vikend, želimo se truditi i imati što bolji rezultat. Da, ponekad to može postati pomalo emotivno, ali mislim da je to dio utrke."

Kopirati
Drag cursor here to close