Internacionalno natjecanje

Konjičanin drugi najbolji mladi vozač

Elmedin Ćibo, ostvario je odličan rezultat osvojivši 2. mjesto te je pokazao da Bosna i Hercegovina ima mlade koji pokazuju vještine nužne za dobre i sigurne vozače.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 09. 10. 2023. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo Internacionalno natjecanje ''Best Young Driver'' održalo se 7. listopada 2023. godine u Beču (Austrija) pod pokroviteljstvom Međunarodne automobilističke organizacije FIA Regija I.

Domaćin natjecanja je bio Austrijski automobilski, motociklistički i turing klub (ÖAEMTC), a pored kluba domaćina sudjelovali su i klubovi iz Kenije (AAK), Slovenije (AMZS), Bocvane (EA991), Velike Britanije (IAM RoadSmart), Mađarske (MAK), Poljske (PZM), Bugarske (UAB), Španjolske (RACE) i Belgije (RACB).

Elmedin Ćibo (Konjic) i Adis Potura (Sarajevo), najbolji mladi vozači iz Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, predstavljali su BIHAMK na ovom prestižnom natjecanju. Vođe tima ispred BIHAMK-a bili su Silma Muminović i Anel Raščić.

Foto: BIHAMK / Konjičanin drugi najbolji mladi vozač 

Za titulu najboljeg mladog vozača natjecalo se 22 sudionika, od kojih je bilo šest djevojaka.

Natjecanje se realiziralo u Centru sigurne vožnje TEESDORF u Beču, a svi natjecatelji su morali odraditi šest vježbi na pripremljenom poligonu i to:

  1. slalom vozilom,
  2. kontrola vozila na mokroj podlozi,
  3. off road vožnja,
  4. vježba sa kombi vozilom koja je uključivala vožnju unazad, parking i slalom,
  5. kočenje vozilom na različitim podlogama,
  6. lagani drift.

Predstavnik BIHAMK-a, Elmedin Ćibo, ostvario je odličan rezultat osvojivši 2. mjesto te je pokazao da Bosna i Hercegovina ima mlade koji pokazuju vještine nužne za dobre i sigurne vozače koji poznaju pravila cestovnog prometa kao i postupanja u slučaju prometnih nezgoda i prve pomoći.

Prvo mjesto je osvojio Timo Svetina iz Austrije, a treće Alexander Anastassov iz Bugarske.

"Uvjereni smo da će ovaj odličan uspjeh našeg tima biti vjetar u leđa za daljnje aktivnosti i projekte koji će imati za cilj povećanje sigurnosti u cestovnom prometu u Bosni i Hercegovini te da će ovo natjecanje pokazati da i mladi vozači voze odgovorno i sigurno te da stereotipi o mladim vozačima kao opasnim vozačima nisu točni, a kako bismo dodatno smanjili broj prometnih nesreća, moramo se prvenstveno fokusirati na mlade vozače", priopćili su iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close