Dvadeset i jednu godinu nakon svog oca

Kalle Rovanperä slavio u Švedskoj

"Nisam mislio da možemo biti ovako dobri, međutim odradili smo veliki posao, cijela momčad. Ipak, ne želim jako slaviti danas jer je ovo bio težak tjedan za ljude u Ukrajini, izjavio je 21-godišnji Finac.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 28. 02. 2022. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dosta uzbuđenja u Monte Carlu, nova su nam najbolji reli vozači ponudili u Švedskoj drugoj etapi Svjetskog prvenstva.  Dvadeset i jednu nakon što je njegov otac vozač Harri s suvozačem Pietiläinenom u Peugeotu slavio, Kalle Rovanperä je na istom mjestu
ostvario trijumf. Iza Kallea je ostao na 22 sekunde Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai) i sa 30.6 sekundi zaostatka još jedan Finac Esapekka Lappi, također u Toyoti.

Jedan od najvažnijih trenutaka dogodio se posljednjeg dana na prvom nedeljnom ispitu, brzincu broj 16, kada je Britanac Elfyn Evans izletio sa staze u sniježni nanos uništivši Toyotu. Prednji dio njegova automobila bio je previše oštećen da bi mogao nastaviti.

Video: Reli Švedska 2022

"Nisam mislio da možemo biti ovako dobri, međutim odradili smo veliki posao. Cijela momčad je sjajno radila. Ipak, ne želim jako slaviti danas jer je ovo bio težak tjedan za ljude u Ukrajini, izjavio je 21-godišnji reli vozač kojem je ovo treća pobjeda u WRC-u nakon slavlja u Estoniji i Grčkoj prošle godine. On je zahvaljujući ovoj pobjedi danas zasjeo i na prvo mjesto u ukupnom poretku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close