Tvrtka Uralkali je pod sankcijama

Haas skida s bolida ime glavnog sponzora

"Haas F1 tim će predstaviti svoj VF-22 u običnoj bijeloj boji, bez oznake Uralkali, za treći i posljednji dan testiranja na stazi na Circuit de Barcelona-Catalunya u petak, 25. veljače", stoji u saopćenju.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 25. 02. 2022. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od F1 momčadi koja se našla u poprilično delikatnoj situaciji nakon početka rata u Ukrajini i proglašenih sankcija od strane SAD-a jeste ona Genea Haasa kojoj je jedan od glavnih sponzora tvrtka Uralkali. Ova tvrtka se bavi proizvodnjom mineralnih gnojiva i drugih kemijskih proizvoda, a njen vlasnik je Dmitrije Mazepin, otac vozača Nikite.

Oni koji prate Formulu 1 znaju kako zbog sponzorskog ugovora s navedenom tvrtkom Haas koristi crvenu, bijelu i plavu livreju koja neodoljivo podsjeća na rusku zastavu. Naravno da su novinari tijekom drugog dana testiranja pokušali dobiti neku izjavu od šefa momčadi
Gunthera Steinera, ali je to bilo nemoguće. Naravno već sada se špukulira što bi se moglo dogoditi sa ovom momčadi s obzirom da razvoj situacije. Postavlja se pitanje, kako će funkcionirati stvari, da li će Nikita ostati vozač Haasa?

"Haas F1 tim će predstaviti svoj VF-22 u običnoj bijeloj boji, bez oznake Uralkali, za treći i posljednji dan testiranja na stazi na Circuit de Barcelona-Catalunya u petak, 25. veljače. Nikita Mazepin vozit će kako je planirano u jutarnjem terminu, a Mick Schumacher će preuzeti dužnost poslijepodne.U ovom trenutku neće se dati daljnji komentari u vezi s timskim partnerskim ugovorima" stoji u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close