Mora ga skloniti

Hamilton u problemima zbog piercinga u nosu

"Kada su mi rekli za nakit, rekli su da je sigurnost najvažnija. Taj nakit sam nosio 16 godina, što se dogodilo? Pa, zar sigurnost tada nije bila problem?” pita se Hamilton.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 09. 05. 2022. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna stvar se događa sa vozačem Lewisom Hamilton, čovjekom koji ima sedam naslova svjetskog prvaka. Muči se od početka sezone, bolid ne funkcionira onako kako bi trebao, mladi Russell je sve bolji.

Uz sve pojavio se jedan dodatni problem. Novi predsjednik FIA-e Mohammed bin Sulayem inzistira na tome da Hamilton mora ukloniti piercing (u nosu) iz sigurnosnih razloga i to prije utrke u Monte Carlu 29. svibnja. Za to je potreban operativni zahvat, sedmerostruki svjetski prvak za to ima tri tjedna vremena. Kako sada stvari stoje, to se neće baš sada dogoditi jer Hamilton smatra da je nepravedno izdvojen i da se na njemu trenira strogoća.

Hamilton je u petak izjavio da neće ukloniti pirsing, upozorivši da je spreman da propusti trku zbog tog problema. Na kraju je došao do kompromisa sa FIA-om, izvadivši piercing iz ušiju. FIA insistira na tome da slijedi pravilo, koje u prošlosti nije strogo primjenjivano, iz sigurnosnih razloga. Nepoštivanje bi moglo rezultirati kaznama do 265.000 dolara ili poenima na vozačkoj dozvoli, ali Hamilton namjerava da nastavi sukob jer vozači mogu nositi vjenčano prstenje.

Dogovor u petak za Hamiltona postignut je nakon razgovora sa predsjednikom FIA-e Mohammedom ben Sulayemom, koji ostaje za snažno provođenje pravila i sastanka s predsjednikom medicinske komisije, dr. Seanom Petherbridgeom.

"Kada su mi rekli za nakit, rekli su da je sigurnost najvažnija. Taj nakit sam nosio 16 godina, što se dogodilo? Pa, zar sigurnost tada nije bila problem?” pita se Hamilton.

Kopirati
Drag cursor here to close