Auto Moto Street SHOW

Spektakl brzine dolazi u Mostar: Najbrži automobili spremni za mostarsku pistu

Mostar već 20 godina je domaćin utrkama ubrzanja i postao je nezaobilazna tradicija koja okuplja vozače iz cijelog svijeta.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 25. 04. 2024. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji automobilizma, pripremite se za nezaboravan vikend pun adrenalina jer se najekstremniji automobili u utrkama ubrzanja okupljaju na pomoćnoj pisti aerodroma u Mostaru od 27. do 28. travnja 2024. godine.

Auto Moto Street Show Mostar, automobilski spektakl će vam donijeti nevjerojatne utrke, ekstremne brzine i neizvjesnost do samog kraja, poručuju iz organizacije utrke. 

Već se priča da će naš grad ugostiti najluđe automobile iz cijelog svijeta, koji su kroz jesen i zimu bili pripremani kako bi se nadmetali na 1/4 milje u što kraćem vremenskom roku. Osim brzine, pažnja će biti posvećena i vanjskom i unutarnjem izgledu automobila, od felgi do podvozja, u disciplini poznatoj kao Street Style.

No, tu nije kraj - ljubitelji dvotočkaša također će doći na svoje jer će se održati i natjecanje u Moto utrci, gdje će najbolji vozači motora pokazati svoje vještine.

Mostar već 20 godina je domaćin utrkama ubrzanja i postao je nezaobilazna tradicija koja okuplja vozače iz cijelog svijeta. Od prošle godine, vozi se 1/4 Mile Street Race Champions Cup koji se boduje na poseban način, osiguravajući uzbuđenje do samog kraja.

Ovogodišnji Street Race Champions Cup donosi i poseban izazov - organizator je obećao simboličnu novčanu nagradu za pomak rekorda na 8.899 sekundi ili brže, u iznosu od 889,90 KM. Trenutni rekord piste u Mostaru iznosi 8.9 sekundi s izlaznim brzinama oko 300 km/h, no hoće li biti oboren ovogodišnjim sudionicima ostaje vidjeti.

Uz uzbuđenje na stazi, posjetitelje očekuje i bogat popratni program s mnogo događaja, uz šatore i suncobrane za ugodan boravak na mostarskom suncu, te raznovrsnu ponudu hrane i pića za sve posjetitelje.

Organizatori iz Auto kluba Hercegovina se nadaju da će kao domaćini opravdati očekivanja, a Mostar, grad koji osvaja srca posjetitelja, uvijek iznova privlači ljubitelje brzine i adrenalina. S radošću pozdravljamo preko 250 prijavljenih vozača koji su vjerni ovom događaju kroz sve ove godine, poručili su organizatori.

Vidimo se na stazi!

Kopirati
Drag cursor here to close