Prijedlog

Tuzla: Predložen pritvor za policijskog zapovjednika

Vijesti / Flash | 07. 04. 2017. u 20:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Općinskog suda Živinice stavio prijedlog za određivanje pritvora za Halima Avdibegovića (53) i Džavida Avdibašića (43) iz Kladnja.

Avdibegović je osumnjičen da je, radeći kao šef tehničke službe u Šumskom gazdinstvu Kladanj (JP Šume TŽ), počinio kazneno djelo 'Odavanje službene tajne' u stjecaju sa kaznenim djelima 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja' i 'Primanje dara ili drugog oblika koristi radi trgovine utjecajem'. Avdibašić je osumnjičen da je, radeći kao zapovjednik Policijske postaje Kladanj, počinio kazneno djelo 'Odavanje službene tajne'.

Avdibegović je osumnjičen da je podstrekavao Avdibašića na izvršenje kaznenog djela i tražio od njega da mu iz zaštićene baze podataka, kojoj pristup imaju policijski službenici, priopći podatke koji predstavljaju službenu tajnu. Avdibegović je osumnjičen da je, iako svjestan da drugom neovlašteno priopćuje zaštićene informacije, kao zapovjednik PP Kladanj priopćio podatke koji predstavljaju službenu tajnu.

Avdibegović je osumnjičen i da je u studenom 2016. godine jednom gospodarskom društvu iz Kladnja, bez provođenja procedure javnih nabavki, pribavio korist u vidu izvođenja radova, odnosno sječe šume u gazdinstvu bez potpisanog ugovora, kao i u vidu dodjele ugovora toj firmi bez provedbe propisanih procedura.

Podsjećamo, radi se o nastavku rada na predmetu u kojem je prije mjesec dana slobode lišen i pritvoren Reuf Avdibašić, direktor Šumskog gazdinstva Kladanj, a koji je osumnjičen za kazneno djelo 'Primanje dara ili drugih oblika koristi' i 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja', navedeno je iz Ureda za informiranje županijskog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close