Odgođena nastava u HNŽ-u
do 11. siječnja
OBJAVA: Petak, 6. siječnja 2017. 13:53
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.J.
Radijator
2

Zbog vremenskih neprilika, nastava u HNŽ-u će se odgoditi

Nastava u HNŽ-u će se odgoditi do srijede, 11. siječnja, potvrdio je za Bljesak.info Rašid Hadžović, ministar obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ-a.

''Na osnovu zahtjeva sindikata, ravnatelja i udruge roditelja u skladu s vremenskim uvjetima koji su najavljeni, nastava će se odgoditi i počet će 11. siječnja pa ćemo dalje vidjeti što će se događati. Pomjeramo nastavu za dva dana zbog nadoknade, a vidjet ćemo ako bude potrebe za ponovnim pomjeranjem, opet ćemo odgoditi'', rekao nam je Hadžović.

Kako i kada će se nastava nadoknaditi, Hadžović kaže, da će odlučiti ravnatelji škola, jer se ne može u svakoj školi nadoknaditi nastava na jednak način.

Ovu informaciju za Bljesak.info je potvrdio i Slavko Lauš, predsjednik sindikata učitelja, napominjući još jednom da će se pratiti vremenska prognoza.

''Ovo je prvi put da su se u odluci složili ravnatelji, roditelji, sindikat i ministar'', rekao je Lauš.

Podsjetimo, ranije su ravnatelji i sindikati iznijeli uvjet pod kojim je moguća odgoda nastave.

''Dakle jedini uvjet je da se nastava nadoknadi za vrijeme proljetnog raspusta. Za vrijeme proljetnih praznika djeca neće ići u školu na Veliki četvrtak i petak, u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Trebali su ostati još četiri dana, međutim onda bi trebali nastavu početi četvrtkom i tu bi mogli nadoknaditi ovo što bi sada izgubili'', rekao je Lauš dodajući kako će se ovaj prijedlog dati ministru i Udruzi roditelja.

''Mislim da je ovo jedino rješenje da napravimo dobar posao za djecu, jer je sada prehladno, a i da se nastava ne gubi'', zaključuje Lauš.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Lorena Culjak
prije 229 dan.
Samo 2 dana ?
+33
-7
0
BA
Mozilla
Ilija Garasanin
prije 227 dan.
A kakvo vrijeme (nevrijeme) najavljuju za iduci vikend, nece nastava poceti do 20.01. Zato moj ministre pogledajte vremensku prognozu i vidjecete da ce u utorak na srijedu biti najhladnije sa temperaturama do - 14 stupnjeva, a za vikend snijeg i debeli minus.
+24
-5
1
BA
Safari