Tunižanin

Njemačka policija pronašla vrući trag do napadača?

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački mediji su objavili kako je policija u utorak popodne uhitila još jednu osobu, ali su ju, kao i osumnjičenog Pakistanca (23), pustili jer su zaključili da nije počinitelj napada na božićnom sajmu u Berlinu.

Policija je, kako prenose nezavisne novine, iz kamiona izuzela DNK dokaze i budući da su zaključili da je u kabini ukradenog kamiona došlo do tučnjave, vjeruju da je napadač ozlijeđen.

Zbog toga policija pregledava sve bolnice pa je ušla u trag Tunižaninu koji se sumnjiči za napad na božićni sajam u Berlinu kada je stradalo 12, a ozlijeđeno 48 ljudi. Policija je pronašla dokumente Tunižanina u kamionu.

Njemački mediji navode kako je očigledno da su policajci pronašli "vruć trag" do počinitelja zločina.

Inače, dva sata nakon napadana božićnom sajmu u Berlinu policija je objavila kako više nema opasnosti i kako je napadač priveden. Priveli su mladića (23) iz Pakistana.

No, pokazalo se kako mladić nema veze sa zločinom jer na njemu nisu našli tragove borbe, krvi niti baruta. Na kraju su ga pustili zbog nedostatka dokaza.

Naime, jedan je prolaznik vidio kako napadač bježi. Krenuo je za njim i na kraju pozvao policiju. Ali kasnije se saznalo da prolaznik nije napadača slijedio do kraja već da ga je u jednom trenutku izgubio iz vida. Tako je policija mladića uhitila na osnovu opisa koji im je dao prolaznik.

U utorak navečer postalo je sasvim jasno kako uhapšeni ne može biti krivac jer je krivac ubio poljskog vozača i na sebi je morao imati tragove baruta i krvi. Osim toga, policija je izuzela mobilni telefon mladića (23) i u njemu nije našla ništa što bi pokazivalo da je u vezi s teroristima.

Zbog ove greške pravi napadač je pobjegao i dobio prednost od 24 sata. Mogao je pobjeći u inozemstvo ili potražiti pomoć među ISIL-ovim simpatizerima u Berlinu kojih ima najmanje 500. Njemačka policija dobila je 508 dojava o napadu u Berlinu, u kom je 12 osoba ubijeno, ali zasad nije jasno postoje li konkretni tragovi koji bi doveli do uhićenja osumnjičenog.

Kopirati
Drag cursor here to close