Šumski požar

Helikopter usporio širenje vatre, ali i dalje gori na Ruištu

Vijesti / Flash | 02. 09. 2017. u 06:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Ruišta i dalje je aktivan šumski požar širih razmjera. Jučer u popodnevnim satima helikopter OS je djelovao na požarištu, imao je oko 17 izbačaja vode i donekle je uspio usporiti širenje požara.

Također, šumski požar na planini Čvrsnici i dalje je aktivan. Teren je nepristupačan  i  jedina mogućnost za gašenje požara je iz helikoptera, navedeno je u priopćenju Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Prioritet za gašenje požara helikopterom OS i dalje ostaje područje Ruišta i planine Čvrsnice.

Edin Bešić, v.d. direktora Šumarstva srednjeneretvanskog za Bljesak. info jučer je rekao kako na Ruištu gori na pet lokacija, te da se nadaju kako će danas pasti kiša, koja čini se jedina može ugasiti ovako velik požar.

''Situacija je malo bolja. Gori na istim mjestima ali smanjenim intenzitetom. Raddnici Šumašrstva Srednje-Neretvanskog su na požarištima. Gasi se požar na bukovoj kulturi uz komunikaciju RUjište-Nevesinje. Također u regiji Podporim se gasi područje na kojem se nalazi 20 tisuća sadnica crnog bora, zasađenih prije tri godine'', kaže nam jutros Bešić, dodajući da je izbio i novi požar na platou Glogova u regiji Jasenjskog gvozda, te da za sada nije velikog intenziteta.

Pored ovog na području općine Mostar, vatrogasci su djelovali još osam puta, većinom gaseći otpad, travu i nisko raslinje.

U općini Konjic u mjestu Vrbići gorjela šuma pored željezničke pruge koju je prouzrokovao voz.

Od dispečera PVJ Konjic jutros se doznaje da su imali jednu intervenciju u vremenu od 15:00 do 24:00 sati na lokalitetu Dabića poljane.Požar na tom dijelu je i dalje aktivan.

Kopirati
Drag cursor here to close