Evakuacije u Siriji prekinute nakon napada pobunjenika na autobus
Alep
OBJAVA: Nedjelja, 18. prosinca 2016. 21:05
IZVOR: Bljesak.info/F
AUTOR: Z.S.
Evakuacije u Siriji prekinute nakon napada pobunjenika na autobus
0

Yasser al-Youssef iz pobunjeničke skupine Nureddin al-Zinki potvrdio je da su evakuacije "istog treba susprendirane".

Evakuacije pobunjenika i civila iz istočnog Alepa i dvaju šijitskih sela okruženih pobunjenicima na sjeverozapadu Sirije odgođene su do daljnjega, objavili su promatrači.

Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je da je do prekida došlo nakon što su naoružani napadači napali autobuse koji su trebali prevesti stanovnike sela Fuae i Kafraye i zbog "nepostojanja sigurnosnih jamstava za evakuirane".

Yasser al-Youssef iz pobunjeničke skupine Nureddin al-Zinki potvrdio je da su evakuacije "istog treba susprendirane".

U zamjenu za evakuaciju pobunjenika, njihovih obitelji i ostalih civila iz istočnog Alepa, većinom sunitski pobunjenici pristali su pustiti stanovnike šijitskih sela kod Idliba koje drže u okruženju.

Videosnimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju naoružane bradate muškarce kako slave i uzvikuju "Bog je velik!" nakon što su zapalili zelene autobuse prije nego što su ušli u sela.

Državni mediji kažu da su za taj incident odgovorni "naoružani teroristi" kako nazivaju sve pobunjenike protiv predsjednika Bašara al-Asada. Provladina televizija optužuje militante ranije poznate kao Fronta Al Nusra.

Pobunjenički dužnosnici kažu pak da je za napad na autobuse odgovorna bijesna svjetina, vjerojatno zajedno s provladinim "operativcima".

Zapovjednik snaga koje se bore zajedno sa sirijskom vojskom rekao je u nedjelju kako još postoji šansa da zemlje koje mogu utjecati na pobunjenike pronađu način za sigurnu evakuaciju civila.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.