Gradski derbi

Ronaldo 'tricom' razbio Atletico

Sport / Nogomet | 19. 11. 2016. u 22:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos desetkovanoj momčadi Real je u madridskom gradskom derbiju hat-trickom Cristiana Ronalda pobijedio Atletico s 3:0!

Tako je Kraljevski klub podebljao prvo mjesto na ljestvici Primere, na najbolji način iskoristivši kiks Barcelone, koja je ranije danas na Nou Campu odigrala 0:0 s Malagom.

Iako je na startu opasniji bio Atletico, koji je imao priliku u osmoj minuti, već u 11. minuti Oblak je spasio svoju momčad nakon udarca Ronalda iz neposredne blizine. Ništa nije mogao uraditi u 23. minuti, kad je Ronaldo iz slobodnog udarca s preko 20 metara po sredini gola doveo goste u vodstvo.

Mogao je Portugalac povisiti na 0:2 u 31. minuti, no nakon lijepog proigravanja Isca i varke na Godinu puca ravno u Oblaka. Posljednjih 15-ak minuta prvog poluvremena bilo je relativno siromašno.

U nastavku je Simeonova momčad stisnula goste. Yannick Ferreira-Carrasco pucao je u 48. minuti opasno s ruba šesnaesterca, a lopta je prohujala uz Navasovu vratnicu.

Četiri minute kasnije još nedovoljno spremni Modrić, koji mora potegnuti zbog niza ozljeda, je predugo držao loptu, koju mu je oteo Griezmann te se sjurio prema golu i zapucao s 25 metara. Srećom po Zidanea i društvo Keylor Navas je zaustavio njegov udarac.

U 62. minuti Simeone je sve bacio na napad, izvadio je iz igre nezamjetnog Torresa i veznjaka Gabija te uveo napadače Correu i Gameira, ali nije mu se to isplatilo. Naiem, u 70. minuti Stefan Savić je faulirao Ronalda u kaznenom prostoru domaćina. Najveća zvijezda Reala sama je stavila loptu na bijelu točku i svojim drugim pogotkom osigurala 0:2 vodstvo gostima.

Točku na i stavio je opet Ronaldo, koji je kompletirao hat-trick u 77. minuti nakon što je većinu posla obavio Velšanin Gareth Bale, koji je odradio većinu posla, sjurio se po lijevoj strani i lijepo asistirao suigraču.

Kopirati
Drag cursor here to close